USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

На Волині підприємець постачав м'ясо до садочків без відповідних дозволів

22 Жовтня 2019 21:32
Господарський суд Волинської області закрив провадження у справі за позовом Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави до Старовижівської селищної ради та одного із суб’єктів господарювання у зв’язку із виконанням відповідачами в добровільному порядку позовних вимог прокуратури шляхом скасування рішення тендерного комітету та розірвання договору про публічну закупівлю м’яса свинини на суму майже 300 тисяч грн.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Прокурори встановили, що Старовижівська селищна рада в травні 2019 року безпідставно уклала з підприємцем договір на закупівлю м’яса для харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Переможець закупівель в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» не надав тендерному комітету селищної ради обов’язкові документи, що підтверджують наявність обладнання та матеріально-технічної бази для зберігання м’яса, працівників відповідної кваліфікації, спеціального та сертифікованого транспортного засобу для поставки м’яса у навчальні заклади.

Окрім того, підприємець не надав документи, що підтверджують походження м’яса, а також відповідні сертифікати про його якість.

Прокурори ж в органах державної влади та контролю з’ясували, що переможець закупівлі і не міг подати необхідні документи через їх відсутність, а також не мав технічної можливості забезпечити поставку м’яса для харчування дітей.

Задля недопущення безпідставного витрачання бюджетних коштів, а також упередження порушення прав дітей на якісне та безпечне харчування, Ковельська місцева прокуратура у вересні 2019 року пред’явила позов про визнання недійсними протоколу тендерного комітету та договору про публічну закупівлю м’яса.

Усі позовні вимоги прокуратури відповідачі виконали добровільно і суд закрив провадження в справі.

Таким чином, завдяки своєчасному втручанню органи прокуратури області попередили незаконне використання бюджетних коштів на суму майже 300 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus