USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині прогнозують посухи через відсутність повеней

7 Квітня 2016 18:12
Через відсутність весняних повеней уже другий рік поспіль волинські синоптики прогнозують дефіцит водних ресурсів.

Про це під час під час брифінгу щодо питання виникнення масових пожеж 6 квітня повідомила заступник начальника Волинського гідрометеоцентру Людмила Кващук.

«Цього року на Волині ми передбачаємо великі проблеми з водними ресурсами, бо уже другий рік поспіль зовсім немає весняної повені, хіба що у районі басейну річки Прип’ять. А тим часом весняні повені потрібні для розповсюдження вологи. Так, по рівню річкових вод у Луцьку не добираємо 2 метри, а по Ковелю - метр. Навіть рясні літні опади, якщо такі будуть, не перекриють нестачі води за умов відсутності весняної повені», - пояснює синоптик.

Натомість, Людмила Кващук зауважила, що волинські синоптики не займаються дуже довготривалими прогнозами, однак столичні колеги переконують, що літо цього року буде спекотним.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські синоптики поділилися прогнозами погоди на 10 наступних квітневих днів. Зокрема, 6 квітня на Волині обіцяли значне зниження температури, аж до заморозків. Утім, уже з 8 квітня температура суттєво підвищиться, і все це буде на фоні короткочасних дощів, аж до 10 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus