USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині просять кошти на реконструкцію меморіалу борцям за волю України

7 Липня 2016 13:45
Вшанувати 146 полеглих за волю України односельчан реконструкцією меморіалу просять мешканці села у Горохівському районі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 7 липня.

Підберезівський сільський голова Віктор Коритко повідомив, що з проханням про реконструкцію меморіалу борцям за волю України звернулася громада села (загалом зібрали 183 підписи). У 1993 році у селі побудували символічний меморіал, встановивши дерев’яний хрест і облаштувавши символічну могилу. 20 мешканців села Підбереззя Горохівського району були розстріляні у Луцькій тюрмі, налічується також 46 загиблих воїнів УПА, гинули селяни і у бою з нацистськими окупантами. Загалом про 146 полеглих селян нині свідчить лише дерев’яний хрест, який вже зогнив та падає. Оскільки вшанування загиблих на часі, сільський голова просив передбачити в регіональній програмі увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій кошти (орієнтовно 58 тисяч гривень) для реконструкції меморіалу.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк зауважив, що перевиконання бюджету сільської ради за 6 місяців цього року становило 60 тисяч гривень.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus