USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині писатимуть великоформатну картину, кошти - бійцям АТО

5 Серпня 2015 16:11
Великоформатну картину «Волинський Загорів – символ духовності, незламності, патріотизму» розміром 180*100 сантиметрів упродовж двох днів писатимуть 10 художників з Луцька та району в рамках пленеру, який відбувається в Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового та селі Новий Загорів Локачинського району.

Окрім того, художники напишуть індивідуальні роботи, які 23 серпня цього року презентують глядачам в Торчинському музеї та організують аукціон. Усі виручені кошти будуть спрямовані на допомогу бійцям АТО. Про це розповів директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник, повідомили у благодійному фонді «Волинь-2014».

З його слів, захід присвячений Дню Незалежності України: «Тема «Загорів волинський» дуже тісно пов’язана з темою боротьби та жертовності за Незалежність України. Ми розповідатимемо про події, які відбулись в Новому Загорові в 1943 році.

8-11 вересня там відбувся дуже великий бій між чотою УПА (44 людини) та німецькими військовими формуваннями. Більшість вояків цього бою самовіддано стояли до самого кінця в Загорівському монастирі.

Це – був форпост для бійців УПА. Подвиг 44-ох бійців, яких очолював Андрій Марцинюк «Береза» полягав в тому, що вони протистояли значно переважаючій силі німецьких військ. За різними підрахунками їх було в 20-30 разів більше, ніж повстанців, але навіть при такій чисельній меншості, зуміли втриматися і не здати монастир. 29 бійців загинули, а 16 пішли на прорив т вирвалися з оточення».

Фінансову підтримку пленеру художників надав Благодійний фонд «Волинь-2014». Його виконавчий директор Володимир Кривович розповів, що благодійна організація вже досить тривалий період часу допомагає українським хлопцям та їх сім’ям, які відстоюють Незалежність України. «В найближчу неділю ми відправляємо дітей учасників АТО на відпочинок на озеро Світязь, де вони займатимуться патріотичним вихованням», - сказав він.

На згадку про пленер, директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник подарував Володимиру Кривовичу книгу Григорія Гуртового «Волинь – край козацький».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мирослав Показати IP 5 Серпня 2015 17:40
А чому на фото чувак з ОДА?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus