USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розпочинають розкопки ще одного стародавнього човна

13 Жовтня 2015 16:14
Волинські археологи, ймовірно, знайшли ще один стародавній човен.

Так, уже другу стародавню знахідку виявили археологи в Маневицькому районі. Науковці припускають, що це човен. Про розповів директор Маневицького районного музею Петро Хомич, - інформує УНН.

"Просто знайдено місце, де можна сказати, що там лежить човен. Просто виглядає із води деревко. Так само, як виглядав той човен. Але, слава Богу, поки те місце не розрите", - розповів Петро Хомич.

З його слів, у четвер, 15 жовтня, розпочнуть проводити археологічні розкопки другої знахідки. Виявили її у річці Стир поблизу села Семки Маневицького району.

"В чому полягає питання. Ми не можемо з впевненістю сказати, що це човен", - підкреслив директор музею.

Щодо першого човна (на головному фото), що був знайдений між селами Копилля та Старосілля Маневицького району, то Петро Хомич розповів, що на Волинь приїжджали науковці з Хортиці, Києва, Рівного, Сум й на їхню думку, знахідка датується щонайменше періодом середньовіччя.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, звістка про 13-метровий човен із тисячолітньою історією, знайдений на берегах Стиру у Старосіллі Маневицького району, облетіла всеньку Україну.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК НА ВОЛИНІ З РІЧКИ ПІДНІМАЛИ ТИСЯЧОЛІТНІЙ ЧОВЕН: УНІКАЛЬНІ ФОТО

Про те, що на протилежному березі є ще один човен, розповідала журналістам місцева жителька бабця Марта (на фото нижче). З її слів, поки точно не встановлено його довжини, але, пригадує вона, він однозначно коротший.



Про те, що на Волині знайшли ще один стародавній човен, написав у Фейсбуці й директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський.

«На Маневиччині знайшли ще один човен! Прорвало! Цього року не було дощів. Сьогодні не поїду. Бо треба документи на Київ-Луцьк робити…», - написав він.

да шож таке. на маневиччині знайшли ще один човен! прорвало цього року - не було дощів. сьогодні не поїду. бо треба доку...

Posted by Алексей Златогорский on 12 октября 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus