USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині шукатимуть місця для зимівлі переселенців

26 Серпня 2014 10:54
Роботу щодо пошуку житла для переміщених осіб на Волині досі в багатьох районах здійснюють лише формально, - повідомляють в облдержадміністрації.

Питання пошуку місць для проживання переміщених осіб в осінньо-зимовий період обговорювали під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 26 серпня.

Як повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев, на теренах Волині перебувають 1046 осіб з тимчасово окупованих територій та

зони проведення АТО, вони усі розселені, вирішуються питання їхнього працевлаштування, соціального забезпечення, влаштування їхніх дітей у школи та ДНЗ. В області створений регіональний штаб та місцеві штаби, які займаються вирішенням питань, пов’язаних із забезпеченням переселенців житлом.

Місцеві штаби, зі слів першого заступника голови облдержадміністрації, склали списки наявного житла, втім, часто ці списки виявилися лише формальними.

Так, в Іваничівському районі запропоновано 28 індивідуальних будинків, проте, як виявилося, жоден з них не вдалося обстежити щодо відповідності проживанню в осінньо-зимовий період, до того ж їхнє використання не було узгоджене із власниками будинків. Формальний підхід продемонстрували і в Ківерцівському районі, де через відсутність взаємодії між місцевим штабом та сільськими радами кількість будинків, які перебувають на обліку житла для розміщення переселенців зменшилася із 17 до 7.

У Ковелі відсутній транзитний пункт для переміщених осіб, у місті виділили лише 20 місць для проживання переселенців. У Любомльському районі надали інформацію про те, що зможуть прийняти 314 осіб, натомість лише 110 місць на 34 об’єктах виявилися придатними для проживання в осінньо-зимовий період.

Засідання регіонального та місцевих штабів планують провести у селекторному режимі вже 27 серпня, напередодні урядової селекторної наради. У засіданні, зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, візьмуть голови райдержадміністрацій та очільники задіяних підрозділів ОДА. З його слів, підготувати визначену кількість місць для осіб, які не зі своєї волі переселилися зі Сходу – персональний обов’язок представників влади. Він повідомив, що уряд вимагатиме збільшити кількість місць для переселенців з 1200 приблизно вдвічі, до 2,5 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 11:08
А,що ми повинні цим людям,які вбивають наших діток, топчуть наш прапор,женуть наших волинян на День незалежності дорогою гапньби ще й на зиму селити.Ви,що я повинен, задарма віддати свій будинок.А ,може ще й за них платити.Ніколи і не думайте селити цих кацапів у нас.В Расею,хай їм виділяють місце на Колимі.
поліщук до Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 11:18
Ти придурок? Та кого я питаю? Розумна і порядна людина не буде підписуватись під таким ніком, тільки моральний урод на подобу тих хто писав анонімки в 30-ті роки. Є різні переселенці. Я думаю, що в основному, з тих хто приїхав на Волинь, це вихідці з наших країв. Наприклад знаю один випадок, коли сім'я розділилась, чоловік приїхав на Волинь ( родом звідси), а дружина з сином поїхала на свою батьківщину в Ростовську область.
Анонім до Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 11:19
Цілком підтримую. В Сибірі місця вистачить для всіх переселенців. Тим більше в Росії розроблена та вступила в дію програма про заселення її віддалених територій слов'янами. І всі ми можемо бути спокійними: там точно Донбас почують, не те що в Україні.
Олена В до Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 11:40
А якже Єдина Україна? Хто ж з нами схоче жити однією родиною,якщо ми не допоможемо в біді.
поліщук до Олена В Показати IP 26 Серпня 2014 11:47
А ти точно знаєш, що їх житло знищила українська армія?
Анонім до Олена В Показати IP 26 Серпня 2014 12:00
Вони лишилися житла бо кричали Расєя, хай далі йдуть кричати, зрадники
Аня до Олена В Показати IP 26 Серпня 2014 12:10
А, ти хто з донецька чи луганська.Це ви жителі донбасу підтримуєте цих головорізів і вони вбивають наших хлопців.Це наші хлопці по вас стріляють.Як язик обертається таке говорити.А ми вас до себе кличемо.Ото і живіть з цими бандитами там не рвіться до нас. Ось що говорять ці кацапи, а ви їх жалієте.
АСЯ Показати IP 26 Серпня 2014 11:10
В ОДА ТАМ МІСЦЬ ХВАТИТЬ УСІМ
Анонім до АСЯ Показати IP 26 Серпня 2014 11:13
Ото і віддай свою квартиру кацапам, а сама їдь у Маневичі. У Гнучика три віли хай одну віддасть переселенцям. а таких віл у Луцьку тисячі. У багатих заберіть і дайте кацапам,що ж туту думати
Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 11:28
коментар було видалено
Оля до Анонім Показати IP 26 Серпня 2014 12:12
Ти кацап дивись,бо скоро тебе зариють головорізи у рові біля донецка.А за нас не тривожся ми не ви,виживемо.А до себе не пеустимо не радій і не надійся. Ми вилами заколемо,хто тикнеться до нас
АНАНІСТУ Показати IP 26 Серпня 2014 11:38
КУПИ ПАЧКУ ПРЕЗЕРВАТИВІВ , І ВІДАЙ СВОМУ БАТЬКОВІ .ЩОБИ БІЛЬШ ТАКІХ ОШЕЛЕПКІВ ЯК ТИ НЕРОБИВ...
Вице премьер Показати IP 26 Серпня 2014 12:06
Вице премьер Свердловской области ответственный по делам беженцев Яков Силин о беженцах с Украины "... А кто их сюда звал?"
сірий вовк Показати IP 26 Серпня 2014 13:00
Прочитавши коменти розумієш - ми ніколи і нікого не переможемо, ми ніколи не були і не будемо нацією. Ми просто заздрісні люди, яких не обєднує жодна ідея. Невже потрібно з такою ворожістю ставитися до цих людей? Хто знає, чи не навалили б присутні "писаки" в штанці, будь вони на їх місці. Не міряйте всіх однією міркою, не топчіть людей, українців в юолото ненависті і подозр. Будбмо людьми однієї нації, однієї країни.
НІНА ЛОГІКА Показати IP 26 Серпня 2014 13:03
Жодної історії про порядних переселенців, на жаль, не чула. В селах, знаю, є будинки, цілком придатні для проживання, тільки треба навчитись палити грубку в холодні місяці. Але ж їм, бачите,ю подавайте супер умови. Я впевнена, що більшість з нас не одразу сам жив у хороших умовах. І нічого з переселенцями не стане, як поживуть аналогічно. Он студенти наші як живуть?І нічого.А щодо будинків - дійсно - нехай би поділились наші очільники і взяли до себе по сімї. В декого з наших депутатів є готелі - нехай поселять там безоплатно. А то все на людей повісили: і проблеми газу, і долар, і податки, ще й переселенців. Краще віддам гроші на АТО!
Катя Показати IP 26 Серпня 2014 13:25
Слова одної переселенки (дзвонила родичам) цитую майже дослівно "...ну и зажрались здесь эти бандеры...да по ним давно танками проехать нада было. и ..сравнять с землей". Це на рахунок того, що ми по їхнім міркам багаті дуже, в хатах порядок, їсти є що, бо наварено, фрукти-овочі різні, одягаємось як для них - дуже модно!
Аня Показати IP 26 Серпня 2014 14:58
А я таке чула цитую: " да здесь одни лохи живут, мы ничего не делаем, а они все несут и несут" це мається на увазі харчі і одяг!!! І після цього їм допомагати!!!
аяяй Показати IP 26 Серпня 2014 14:58
По крайней мере эти люди не присутствовали в Донецке на марше пленных,и выбрали У краину, а не Р оссию! Поэтому им нужно помочь и отнестись с сочувствием!Доказать что мы одна нация и единый народ!
Анонім до аяяй Показати IP 26 Серпня 2014 16:55
Набридло постійно доводити, що ми одна нація. Хто не згодний що ми єдиний народ - хай валить з країни. Інші на сході доводять свою відданість країні, інші постійно збирають продукти, гроші та ліки на схід, збирають гроші пораненим. - ось цією дружністю ми показуємо що ми одна нація, а не тим, що намагаємся догодити переселенцям, а вони ще носом крутять, всеодно їм Україна погана, а ми - бандери.
вона Показати IP 26 Серпня 2014 16:48
розселити їх всіх по селах, чому відразу до луцька чи інших міст на Волині! Хай попрацюють на городі подоять корів, допоможуть односельцям. Але ж справа в тім, що вони не хочуть працювати, бо кажуть що ніби не вміють. того і просяться до міста. щоб нічого не робити!
Партизан Показати IP 26 Серпня 2014 22:19
Спокійно спостерігати як ведуть полонених українців можуть тільки убогі алкаши та ніщеброди з даунбаса і луганди.Кидати в зв"язаних полонених помідори і яйця дебіли з менталітетом рабів можуть, від свого малоумства і пропитої совісті.Братами вони нам не будуть ніколи.Сусудами лише.Подивіться на морди конвою.Різати будемо вас москалики,палити,вішати,душити за всі ваші підлі злочини.Горітимуть ваші будинки та майно.Примирення з ворогом не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus