USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині стартувала Школа громадської активності

30 Жовтня 2017 23:01
Семінар на тему: «Поняття стратегічного планування та його значення для створення умов послідовного розвитку громади в процесі здійснення реформ», що відбувся 30 жовтня у Люблинці, відкрив курс навчання у Школі громадської активності, повідомляють організатори.

Місцеві мешканці та посадовці розпочали з поняття та значення стратегічного планування для подальшого розвитку громади. У ході семінару учасники зрозуміли, що користаються цим щодня у побуті і погодилися з важливістю питання. «Стратегічне планування – перспективний план розвитку на тривалий період, з конкретною метою, яку пізніше можна перевірити, чи досягнута вона» - прозвучало визначення з уст активістки громади. «З метою сталого розвитку…», - додав заступник селищного голови.

В ході роботи в групах визначали та обговорювали етапи, які слід пройти на шляху до створення Стратегії розвитку, а найосновніше зрозуміли, що Стратегія - це документ не селищної ради, а всієї громади, у якому кожному відведено свою роль задля забезпечення сталого розвитку. Для ефективності Стратегії важливим є залучення мешканців громади до її створення та реалізації, адже саме вони найкраще знають про свої потреби та є рушієм змін. Обговорили механізми залучення активістів до роботи і основне методи співпраці влади та народу.

Люблинецька громада сьогодні зробила перші кроки до стратегічного планування для послідовного розвитку громади.

Семінар відбувається в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus