USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У лісомисливському господарстві на Волині потруїли диких свиней

25 Липня 2016 12:48
Мертвих диких свиней знайшли днями у лісі в Любешівському районі, - пише Волинська газета.

Стурбовані місцеві мешканці забили на сполох. Людей цікавило, як загинули тварини і чи не прийшла на Волинь африканська чума, про яку давно говорять.

Директор ДП «Любешівське ЛМГ» Віталій Котеленець одразу спростував усі чутки про інфекцію та розставив усі крапки на і.

«У лісі виявили четверо диких свиней, - мовив Віталій Віталійович. – Їх туші одразу оглянула ветеринарна служба Любешівського району, провела комплекс необхідних у такому випадку аналізів і встановила, що усі загинули від отравлення вівсом. Вочевидь, хтось із жителів довколишніх сіл (Бірок, Погулянки чи Глуші – ред.) навмисне поприскав овес труткою».

Лісомисливське господарство зазнало збитків. Водночас, лісівники повідомляють, що епідеомологічна ситуація – у нормі, ніяких «лісових» інфекцій не виявлено, але просять людей не робити шкоди диким звірам. Єгері лісомисливського господарства намагаються утримати їх у межах лісу, висіваючи кормові поля, де є свій овес, при виявленні за межами угідь – завертати назад до лісу, але, буває, звір виходить за межі охоронної зони, та це не привід, аби травити звірину труткою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мисливець Показати IP 25 Липня 2016 13:53
Полішуки йоб.....ті.Слів нема.
до мисливця до Мисливець Показати IP 25 Липня 2016 22:46
Це робота мабудь одного з браконєрів. Розберіться з "Балу".
По чому овес? Показати IP 25 Липня 2016 17:48
котеленець. трутка. свині дикі і так далі
Латковський Вован Показати IP 25 Липня 2016 20:09
Ви всіх свиней переганяє те в Любомльські ліси там зустріне ворошиловский Саня Соколюк він їх хороше покормить , в нього хорошо получається. Браконьєр х*еново.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus