USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Любешівщині з приїжджих будуть брати туристичний збір

4 Серпня 2020 07:40
Платниками збору будуть громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибуватимуть на територію Любешівської ОТГ та отримують послуги з тимчасового проживання.

На нещодавній сесії Любешівської селищної ради депутати прийняли рішення «Про встановлення туристичного збору на території об’єднаної територіальної громади на 2021 рік», повідомляє Район.Бізнес.

Туристичний збір, зазначається в рішенні, – це місцевий збір, кошти від якого зараховуватимуться до селищного бюджету.

Згідно з цим документом, з 1 січня 2021 року громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибуватимуть на територію Любешівської ОТГ та отримуватимуть послуги з тимчасового проживання із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк, платитимуть туристичний збір – 0,1 відсотка для внутрішнього туризму та 0,2 відсотка – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати.

Утім, не всі приїжджі платитимуть: від туристичного збору звільнятимуться особи, які прибули у відрядження; особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та особи, що супроводжують осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю (не більше одного супроводжуючого), ветерани війни; учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно- оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію; діти віком до 18 років; дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
) Показати IP 4 Серпня 2020 07:56
Якщо двома реченнями то ще один податок ввели, тестування народа на нерви перед вводом податку на повітря
Олеся Показати IP 4 Серпня 2020 08:19
Полішуки!!!!
лучанин Показати IP 4 Серпня 2020 09:17
хто прибуває в Луцьк та прилеглі території з Любешівщини на навчання, на роботу, на відпочинок чи в інших справах брати кошти на розвиток громади, приєднуйтись.
Лучанин Показати IP 4 Серпня 2020 09:27
То хай платять гроші як в Луцьк приїжають,охаміли в край
читач Показати IP 4 Серпня 2020 09:42
З таким самим "успіхом" нехай любешівці при в"їзді до Луцька платять також туристичний збір,тому що там є багато історичних місць..Люди повинні платити за надання послуг,а не віддавати гроші ідіотам,які стоять біля озера чи річки нічого не зробивши для того,щоб громадяни могли спокійно відпочити.
Додік Показати IP 4 Серпня 2020 10:46
"Вперед! До будівництва удільних князівств! Дайош митні рогатки на межах ОТГ! Ура дебіл*м!" ПС. Я народився в Любешівському районі і мені соромно за тамтешню владу. Хоча й в краї влада не краща...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus