USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині у сільській школі облаштували нове подвір’я

14 Квітня 2017 14:06
У школі в селі Уховець Ковельського району з ініціативи громади та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» старе асфальтове покриття на шкільному подвір’ї замінили новою бруківкою, повідомляють у прес-службі Фонду.

Уховецька школа І-ІІІ ступенів – не лише храм науки. Тут дбайливо бережуть історичне минуле Волині. У 2015 році школа відзначала 140-ліття. А цьогоріч виповнюється 50 років нинішньому приміщенню навчального закладу.

За традицією, на шкільному подвір’ї уховецької школи не лише лунають перші та останні дзвоники, тут ще й відбуваються різноманітні масові урочистості. Адже актової зали навчальний заклад не має, а місцевий клуб – в аварійному стані. Тому своєрідним випробуванням для учнів та вчителів було старе асфальтове покриття, що півстоліття служило громаді.

«З кожним роком асфальт усе більше руйнувався. Подвір’я було в ямах, постійно стояла вода. Тому найнагальнішим питанням для нашої школи було упорядкування двору», – розповідає директор школи Галина Юрчик.

Своїми силами впорядкувати шкільне подвір’я громаді було не до снаги, тому ініціативна група батьків звернулася по допомогу в представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Ковельському районі. Спільними зусиллями на умовах співфінансування батьків, Фонду, відділу освіти Ковельської райдержадміністрації та небайдужих людей старе асфальтове покриття замінили новою бруківкою. Тепер шкільне подвір’я не лише затишне, а й безпечне.

«Спочатку не вірилося, що це можливо. Але ми спробували і все вдалося», – каже педагог-організатор Руслана Семотюк.

Учитель зазначає, що батьки зібрали б і більше коштів, проте багато з них не працюють, адже в селі годі знайти роботу. Люди сподіваються, що покращити рівень освіти, та й життя у селі, вдасться уже зовсім скоро – коли воно увійде до об’єднаної територіальної громади.

«Мені дуже приємно, що навколо нашого проекту об’єдналося багато людей. Передовсім дякую батькам, адже це – їхня ініціатива. Ви на правильному шляху, бо ж школа – культурний центр села. Тому потрібно докладати всіх зусиль для того, щоб вона розвивалася та процвітала», – резюмував керівник північної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Арсен Базярук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus