USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині в небо запускали швидкісні радіокеровані літаки

8 Травня 2015 09:30
Від простеньких метальних планерів, які літали у закритому спортзалі, до швидкісних радіокерованих літаків та точних моделей-копій, - було на що подивитися під час турніру у Ковелі. 9 команд стали учасниками обласних змагань школярів з авіамодельного спорту. Про це інформує Телевізійний центр Ковель.

“Авіамодельний спорт — це специфічний вид спорту, який дуже розвинений в усьому світі. І у нас в Ковелі, зокрема. У нас працює гурток міської станції юних техніків, я там працюю керівником вже понад 30 років. В нас є здібні діти, які мають неабиякі успіхи”, - розповідає головний суддя змагань Анатолій Михалевич.

Ковельчанин Олександр Грицик — неодноразовий переможець всеукраїнських змагань юних авіамоделістів. На виставці моделей-копій хлопець представляє власноруч виконану модель легкомоторного американського літака “Пайпер”.

“Цей легкомоторний літак випустили в 1935 році для коригування вогню та розвідки. В ньому є 2 місця для пілотів... До речі, було дуже складно його зробити — це має все виконуватися в точному масштабі, всі рейки і трубки - все має бути, як в реальному літаку. Я його робив 3 роки...”, - розповідає вихованець ковельської міської станції юних техніків Олександр Грицик.

Плани організаторів змагань істотно підкоригувала погода. Доки команда юних техніків з Любомля готується до старту, над майданчиком-аеродромом зависають дощові хмари.

“Перед стартом заправляємо модель паливною сумішшю, щоб працював двигун. В бачок вміщається 50 грамів — це вистачить на 5-7 хвилин польоту. Ми готові до старту...”, - каже керівник гуртків станції юних техніків Любомля Юрій Максимук.

Та зі стартом довелося зачекати: змагання кордових моделей перервались через зливу. Та уже наступного дня авіамоделістам погода не заважала. Польоти радіокерованих моделей — найбільш видовищний вид змагань. За кількістю учасників у цьому класі незаперечним лідером була Ковельська міська станція юних техніків.

“Зразу полетіти не вдасться. Потрібна певна підготовка. Ми використовуємо комп'ютер. І вони вчаться: діти набувають навичок керування моделями, звикають до апаратури. Потім я їх виводжу на відкритий простір, і вони вже там вчаться літати на практиці. Все зроблено своїми руками. Це дитячі моделі, і я практично не брав участі в їх виготовленні” , - говорить керівник гуртків Ковельської станції юних техніків Геннадій Іллюшик.

Господарі змагань — ковельчани і стали переможцями в загальнокомандному підсумку. Друге місце посіли вихованці обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Третіми були школярі Камінь-Каширської станції юних техніків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вітчизна Показати IP 8 Травня 2015 11:03
Молодці! В ім"я Перемоги,Україні терміново потрібні нові,молоді авіаконструктори.Вчіться і набирайтесь мудрості.Велика подяка керівникам гуртків.Дбайливо готовте нове покоління.Державі вони конче потрібні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus