USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині відкрили пам’ятник воякам УПА

17 Серпня 2015 09:26
У селищі Торчин Луцького району Волині відкрили пам’ятник воякам УПА. Відкриття відбулося 16 серпня. Пам’ятник встановили на місці масових катувань та розстрілів українських повстанців у 40-50-х роках ХХ століття з селища Торчин і навколишніх сіл.

На встановлення пам’ятника з районного бюджету виділили 20 тисяч гривень, а також залучили кошти спонсорів та жителів селища Торчин, - йдеться на сайті Луцької райради.

На пам'ятному знакові викарбувані імена більше двох десятків повстанців, які вдалося встановити. Освятили пам’ятник священики УПЦ Київського патріархату.

Участь у відкритті пам’ятника взяли голова районної ради Олексій Гвоздецький, заступник голови районної державної адміністрації Інна Бас, заступник голови районної ради Вадим Веремчук, голова громадської організації «Луцька районна спілка учасників АТО» Віталій Пудлік, голова громадської організації «Союз українок» Торчинського осередку Людмила Піхоцька, голова громадської організації «Союз українок» Володимир-Волинського Інна Тарасюк, голова спілки українців в Німеччині Людмила Магош, заслужений працівник культури, ветеран УПА Ростислав Кушнірук, священики та місцеві жителі.
Присутній на урочистостях перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик подякував громаді та депутатам районної ради, що підтримали свободівську ініціативу і віднайшли кошти на спорудження пам’ятника землякам-упівцям. «Кажуть, війна не завершується доти, доки не буде пошанований останній її солдат. В умовах російсько-совєцької окупації подібні святі місця не могли бути облаштовані, а українські герої – належно пошановані. Лише в останні десятиліття українці стали позбуватися більшовицьких міфів і тверезо оцінювати героїку минулої війни, у наших жилах повстала кров загиблих героїв. Україна спробувала скинути з себе московські кайдани – і наш одвічний ворог із Кремля знову розпочав проти нас війну. Знову проливається жертовна кров українських вояків, які боронять від ворога свою землю, свої родини, свою історію».

«Боротьба триває не лише на східному фронті. Вона триває і всередині країни – проти внутрішніх окупантів, які не хочуть змін системи влади, не проводять люстрації та реформ і продовжують підігрувати олігархам. Олігархи й далі обкрадають народ, отримуючи надприбутки, аби перед виборами вкотре спробувати купити зубожілий люд передвиборною «гречкою». Мусимо переконати земляків більше не вестися на їхні обіцянки, не продавайтеся «за гречку», бо це – зрада тих героїв, які віддали свої життя за волю України. Вони і не думали про власні блага, відмовилися від статків і благополуччя своїх сімей і родин – заради майбутніх поколінь. Бо мали в серцях святу віру в те, що вільна, незалежна, заможна й могутня Україна таки постане», – додала у своєму виступі голова фракції ВО «Свобода» в Луцькій районній раді Марія Пивовар.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 17 Серпня 2015 09:53
Хороше місце знайшли для пам"ятника. Якраз туди всі пісяти ходять з кафе "Шанс"...
Незнайко до Всезнайко Показати IP 17 Серпня 2015 10:59
коментар було видалено
Kovpak до Всезнайко Показати IP 17 Серпня 2015 20:01
Это тонкий торчинский юмор )))
ху Показати IP 17 Серпня 2015 10:44
коментар було видалено
Анатоль_ Показати IP 17 Серпня 2015 10:48
Людей не густо прийшло
Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 11:43
коментар було видалено
Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 11:58
А комусь це потрібно?
свг Показати IP 17 Серпня 2015 13:38
а пирожик тут як тут. краще щось дійсно потрібне зробив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus