USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку біля собору буде пам`ятник Героям АТО

7 Лютого 2016 15:12
Замість традиційної проповіді опісля Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці сьогодні, 7 лютого, митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив прихожанам, що ж будується біля храму. Про це повідомляє "Волинська правда".

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, лучан стурбувало будівництво, яке розгорнули поблизу Свято-Троїцького собору. Активісти заявляли, що будівельні роботи здійснюються протизаконно. Місцеві журналісти попросили очільника області Володимира Гунчика прокоментувати, чи буде реагування влади на незаконні роботи на пам’ятках національного значення біля собору в центрі Луцька. Своєю чергою, Гунчик звернувся до прокуратури із вимогою втрутитися у ситуацію із незаконним будівництвом.

Сьогодні ж, митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до краян, пояснивши, що відбувається на території собору.

З`ясувалося, що на місці, де нині відбуваються ремонті роботи за деякий час спорудять пам`ятник Героям АТО та зниклих безвісти у неоголошеній війні на сході. Митрополит відзначив, що фотостенд, споруджений на головному майдані Луцька, прослужить недовго. Тим паче, нині немає мови серед політиків та чиновників щодо його заміни. Відтак, священослужителі УПЦ КП вирішили віддати данину загиблим Героям та гідно вшанувавши їх пам`ять.

Додамо, пам`ятник встановлять не за кошти громадських організацій, політичних партій чи прихожан, а за підтримки конкретних меценатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Iгор Показати IP 7 Лютого 2016 15:54
Фотостенд нехай буде.
Богдан Показати IP 7 Лютого 2016 16:11
Инкогнито?
Будьте уважні Показати IP 7 Лютого 2016 16:11
Порядок встановлення пам"ятних знаків, пам"ятників та монументів регламентується відповідними законодавчими і нормативними актами. Ініціатива може піти і від релігійних організацій, в тому числі. А передувати будівельним роботам, які, на жаль, вже розпочаті, має прийняття рішення міської ради про визначення замовника, джерел фінансування та обов"язкового проведення КОНКУРСУ. І міська громада, і родини ГЕРОЇВ мають висловити свою думку як щодо місця розташування, так і щодо самого скульптурного рішення. Живіть згідно з Конституцією і Законом Божим ! Хіба Кость Шишко і Кузьма не навчили?
Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 16:16
Викрутився
Шановні Показати IP 7 Лютого 2016 16:28
А нащот підземель які нарили під і навколо собору чому непояснили. Мо дійсно золото речі посполитоі знайшли. Тра ділитися.
Думка Показати IP 7 Лютого 2016 17:50
Небесна сотня боролась проти беззаконня і свавілля. Михаіл робить довкола собору пивко і генделик . І серед усього цього ... Пам'ятник! Ну й викрутаси. Краще припинив би плюндрувати могили і землю довкола собору, розірвав би договори оренди з сумнівними закладами які осіли в комплексі споруд собору. Це і був би його пам'ятник небесній. Подивіться від центральноі аптеки на комплекс собору... І це ви називаєте пам'яткою? Столики, вивіски, казна що. На меморіалі Слави Луцька спочиває Василь Мойсей-один із сотні. Над ним ангел з борцями за Украіну- Пам'ятник! Місце достойне. Фотостенд теж скоро на меморіал перенесуть, бо концерти, заходи і танці на площі не завжди гідні іхнього подвигу. Дякую волинським новинам за неупередженість і високий рівень журналістськоі кваліфікаціі.
не вірю Показати IP 7 Лютого 2016 18:45
Брехня. Мішка блазень. Стверджую, там хотіли збудувати таку собі альтанку аби молодята після вінчання фотографувались.... Але навіть якби хотіли спорудити пам"ятник то мені здається що на кістках померлих будувати щось не по християнськи... Достатньо того що семінарію збудували на кістках розстріляних.... Просто жах!
постійний читач до не вірю Показати IP 7 Лютого 2016 18:59
Так це на жаль правда! Михаїл вкотре викрутився і ухилився від криміналу!
Християнин до постійний читач Показати IP 7 Лютого 2016 19:00
Від Божого суду не втече!
Православный! до постійний читач Показати IP 7 Лютого 2016 19:02
Дорогоцінні митрополичі регалії не спасуть від суду Божого!
Архітектор Показати IP 7 Лютого 2016 18:57
Прошу владику Михаіла взаємно поважати громаду. Не компетенція конфесії вирішувати питання будівництва пам"ятників, тим більше в охоронних зонах памяток архітектури.
Люба Показати IP 7 Лютого 2016 19:01
Відбрехався Міша! А кого ви питали? Чи всі в місті згідні, щоб пам'ятник був саме на території собору?
Готовий Показати IP 7 Лютого 2016 19:25
Ескіз пам'ятника відповідає проекту залитих свай? На базарі гомоніли, що то буде гарний пам'ятник- солдати АТО БТРом душать коробки цукерок изготовленних в липецке.
До архітектора Показати IP 7 Лютого 2016 20:02
Ваші слова то перфект! Знаю більше. Вся архбуд і охор пам'яток вже ходять з пакетами - іх вже нудить від слова михаіл!
Вірянин Показати IP 8 Лютого 2016 08:06
Краще хай свого попа з Підубець вигоне який брекун,пяниця і дебошир.Люди скоро в церкву ходити за нього не будуть а він памятники робить.
Знаючий Показати IP 8 Лютого 2016 10:54
В Піддубцях церква належить до УПЦ,а не до УПЦ КП.Звернення "вірянина" не по адресу.А по змісту він правий.Піддубляни зібрали 220 підписів про зняття попа за порушення присяги,а він кажуть відкупився і далі править.
Лі Показати IP 9 Лютого 2016 17:09
Скільки тут ненависників поназбирувалось...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus