USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині відкрили пам'ятник воїнам-афганцям та бійцям АТО

20 Жовтня 2018 07:00
У селі Замшани Ратнівського району відкрили пам’ятник військовослужбовцям, яким не судилося дожити до сивини у скронях. На відкритя приїхали атовці, афганці та гості із Білорусі .

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Мешканці села Замшани, афганці, атовці зібралися на День захисника України аби відкрити пам’ятник воїнам-афганцям та атовцям, які відійшли у вічність. Афганці зазначили, що не потрібно поділяти на бійців АТО та бійців Афганістану. Усі воїни були призвані до одного комісаріату.

“Ми їх увіковічили у цьому пам'ятнику, який буде історією нашої України, пам'ятнику, який не розділяє, що це є афганці, це атовці, а це ветерани Великої Вітчизняної війни.Усім їм тут вистачить місця”, - зазначив заступник голови обласної спілки ветеранів Афнагістану Микола Оніщук.

Відкриття цього памятного знака стало можливим завдяки жителям села Замшани та фонду Ігоря Палиці "Тільки разом”. До слова, це уже другий памятник у Ратнівському районі.

"Сьогодні я схиляю голову перед тими людьми, які долучилися до цієї справи, адже розумію, наскільки це було важливо для всіх вас", - сказала представник фонду Ігоря Палиці Ольга Тіщук.

На відкритті памятника були присутні і афганці із Білорусі. Вони зазначили, що наші народи з давніх-давен були братами і є ними сьогодні. Важливо пам’ятати тих хто поклав своє життя за рідну батьківщину.

" Ми всі тут - єдине ціле, адже ми сусіди та друзі. Є таке, що хтось з білорусів одружується на Україні, і навпаки, йдуть заміж у Білорусі", - розповів ветеран війни Афганістану з Білорусі Іван Оніщук.

Після освячення пам’ятника голова районної спілки ветеранів афганістану нагородив побратимів та двох бійців АТО почесними грамотами та медалями. Атовець – Віталій Михайлевич, каже, що важливо зараз встановлювати такі пам’ятники, щоб майбутнє покоління знало та вшановувало героїв України. Сам у 2014 році побував у найгарячіших точках на Сході. Дивом повернувся живим додому із Іловайського котла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus