USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині відкрили першу пральню для медичних закладів

23 Вересня 2014 12:39
Відкриття частини господарського корпусу пологового будинку після капітального ремонту відбулося в Ковелі. Інспектували стан виконання робіт та готовність приміщення до експлуатації начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк, секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман, головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, начальник відділу охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Василь Левчук. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Господарський корпус, побудований тридцять років тому (харчоблок та пральня), перебував в аварійному стані та потребував капітального ремонту. За кошти міського бюджету виготовили проектно-кошторисну документацію, на ремонтно-будівельні роботи також використали кошти МТМО.

Варто зауважити, що послугами Ковельського пологового будинку користуються не лише ковельчани, а й мешканці Ковельського, Турійського, Ратнівського, Старовижівського районів. Крім того, господарський корпус використовується не лише для обслуговування пологового будинку, а й інших структурних підрозділів Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання, зокрема відділення дитячої лікарні. Аби вирішити проблему та залучити кошти не лише із міського бюджету, влада неодноразово зверталась до голів згаданих районних рад із проханням співфінансування ремонтних робіт, проте безрезультатно. Питання щодо виділення коштів піднімалося й на обласному рівні. Але з обласного бюджету також коштів Ковель не отримав. Оскільки господарські споруди є майном міської комунальної власності, влада прийняла рішення шукати інвестора.

Частину господарського корпусу - приміщення пральні, здали в оренду ТзОВ «Віріліс», яке, згідно укладеного договору провело ремонтні роботи за власні кошти. Зі слів керівника підприємства Олега Ковальського, використано 150 тисяч гривень. Придбання обладнання обійшлося орендарям у понад 50 тисяч євро. Зараз пральня надає послуги пологовому будинку та дитячій лікарні. За зміну через обладнання проходить 250 кілограмів білизни. Хоча потужність пральні значно більша - 800 кілограмів за зміну. Як зауважив Олег Ковальський, це - інвестиція на перспективу, адже нині цей бізнес не є прибутковим. Підприємство уже шість років працює в Україні. Першу пральню ТзОВ «Віріліс» відкрили у Києві. Зараз вони є ще у кількох областях. На Волині Ковель став першим містом, де надаються подібні послуги медичним закладам. Процес прання автоматизований, використовується новітнє обладнання, яке дає змогу здешевити послугу і підвищити якість прання. Троє працівників обслуговують дві пральні машини, сушарку та апарат для прасування білизни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Вересня 2014 14:58
і в Луцьку треба таку ж пральню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus