USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині встановлюють контейнери для пластику

6 Січня 2016 07:00
Завершується встановлення контейнерів в 11-ти населених пунктах Ківерцівського району. Про це повідмляє асоціація ОСББ.

Волинська громадська організація «Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН» розробила проект, за яким передбачено встановлення контейнерів задля покращення екологічної ситуації в цьому регіоні.

Проект стартував влітку 2015 року.

Згідно з програмою, участь у проекті взяли села та селища Ківерцівського району Прилуцьке, Жидичин, Гайове, Озерце, Сокиричі, Тростянець, Звірів, Цумань, Олика, Дерно і місто Ківерці.

Зі слів керівника проекту Ірини Гайдучик, контейнери для збору пластику забезпечать сортування відходів у населених пунктах Ківерцівщини, тобто їх правильну утилізацію.

«Ми намагаємося усунути проблему забруднення довкілля в регіоні, а основними його причинами є неправильне поводження з тією ж ПЕТ-пляшкою. Люди не задумуються про те, що пластикова тара не розкладеться у ґрунті на наступний день, а буде причиною його забруднення упродовж наступних 200-от років. Контейнери не зберуть відразу весь пластик, але це послужить закликом бути дружніми з природою», - каже Ірина Гайдучик.

Оскільки контейнери тільки встановлюють у селах та селищах Ківерцівського району, говорити про їх експлуатацію – рано. Але у районному центрі контейнери вже є.

Екс-заступник голови Ківерцівської райради Ігор Космина прокоментував ситуацію: «Звісно, сміття не зникло. Але й не такі гори непотребу у лісах навколо Ківерець. Поменшало й самостійно відведених ківерчанами зон для сміттєзвалищ на околицях і у середмісті».

Ігор Космина каже, що й сам не раз сортував сміття, відділяючи скло і пластик від інших відходів. Хотів показати людям, що це зовсім не принизливо – вийняти чи то скляну, чи пластикову пляшку зі сміттєвого пакета, який приніс, і викинути її у відповідний контейнер. Бо ж хіба принизливо робити те, що сприяє покращенню екології довкілля.

До слова, ті сільські громади Ківерцівщини, які не ввійшли до програми проекту 2015 року, вже готують заявки на участь у його продовженні, щоб покращити екологічний стан у регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Колишній Показати IP 6 Січня 2016 07:10
Сподіваюсь не буде як у Луцьку, що бабці витягують використані ПЕТ пляшки та потім продають в них нам молочко.
правдивий Показати IP 6 Січня 2016 11:06
У нововолинську давно вже стоять такі контейнери. Продавці вуличного молока радіють халявним пластиковим пляшкам. Але поки люди-тлумки купують, продавці-селяни торгують!!!!!
Оля Показати IP 6 Січня 2016 12:29
Так у Луцьку вони теж не скрізь є.... Нажаль((((
віктор Показати IP 6 Січня 2016 20:14
суть не в контейнерах... а в бабусях... виймати будуть і з простих контейнерів...та інш.місць.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus