USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

На Волині визначили найкращих вчителів року

14 Травня 2015 13:54
У Луцьку вітали призерів та лауреатів Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2015».

Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Варто зазначити, що конкурс «Вчитель року» проводиться з метою піднесення ролі вчителя у суспільстві, сприяння творчим педагогічним пошукам та підвищення фахової майстерності.

Присутній голова облдержадміністрації Володимир Гунчик побажав педагогам міцного здоров’я, нових освітянських звершень та перемог.

- Україна – інтелектуально та духовно надзвичайно сильна держава, – наголосив у вітальному слові Володимир Петрович. – Сьогоднішнє свято вчительської душі, як ніколи підтверджує, що наша країна сильна не тільки армією та зброєю, а й у першу чергу – сильна талантами.

Вчителі – це люди, які несуть знання, досвід, які передають історію розвитку держави та виховують молоде покоління. Тому саме вони і є надією України.

Вчительська справа – це той фундамент, на який спирається вся країна, роблячи свої перші кроки до європейського розвитку. Щиро вдячний вам за роботу і за те, що підтримуєте весь освітянський запал, вкладаючи душу і серце.

Під час урочистостей усі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих на сході держави Героїв України.

Нагадаємо, в обласному турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015» взяли участь 49 педагогів з районів, міст Ковеля, Луцька, Володимира-Волинського, Нововолинська, у номінаціях «Українська мова та література», «Образотворче мистецтво», «Хімія», «Правознавство».

Переможцями обласного туру стали:

Коробенко Ганна Павлівна, вчитель української мови та літератури комунального закладу «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області»;

Янчук Ольга Адольфівна, вчитель образотворчого мистецтва комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 23 Луцької міської ради»;

Трофімук Майя Богданівна, вчитель хімії комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс № 26 Луцької міської ради Волинської області»;

Бондар Віталій Олексійович, вчитель правознавства комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради».

Янчук О. А., Трофімук М. Б. та Бондар В. О. стали фіналістами заочного етапу заключного туру. Очний етап відбудеться у вересні цього року в Києві, - повідомили в Управлінні освіти і науки Волинської ОДА.

Відтак, гості привітали учасників освітянських конкурсів педагогічної майстерності почесними грамотами та квітами, а творчі колективи міста – гучною піснею.

У рамках свята відбулося також вшанування учасників ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу» та ІІІ Всеукраїнського методичного турніру «Моє покликання – методист» за такими номінаціями: «Науково-методичне забезпечення початкової загальної освіти», «Науково-методичне забезпечення профільного навчання в старшій школі» та «Науково-методичне забезпечення формування предметних компетентностей відповідно до освітніх галузей Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти і навчальних програм».

Учасниками ІІІ Всеукраїнського методичного турніру «Моє покликання – методист» представлено власний творчий портрет та презентацію навчальних, навчально-методичних, науково-методичних розробок щодо впровадження інноваційних педагогічних технологій в управлінні навчальними закладами.

Переможцями визнали:

- Сушик Леся Богданівна, методиста методичного кабінету управління освіти Луцької міської ради у номінації «Науково-методичне забезпечення формування предметних компетентностей відповідно до освітніх галузей Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти і навчальних програм»;

- Редкоус Ірина Євгеніївна, методиста з початкового навчання Луцького районного методичного кабінету в номінації «Науково-методичне забезпечення початкової загальної освіти».

Сушик Лесю Богданівну визнано лауреатом заключного туру, який відбувся у місті Києві (ІІ місце).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
12 балів Показати IP 14 Травня 2015 16:18
Краще визначати вчителя року за результатами ЗНО. І виплачувати заробітну плату за такі результати.
просто лучанин Показати IP 14 Травня 2015 16:30
За якими показниками визначають кращих вчителів?
яся до просто лучанин Показати IP 14 Травня 2015 23:24
здорова. а не така як в усіх...
за показником до яся Показати IP 14 Травня 2015 23:55
В геніколога . - Доктор не пишіть : " здорова " , напишіть , - така як у всіх ...
галичанка Показати IP 14 Травня 2015 16:58
Згідна на 100% з коментарями попередніми! Які критеріі оцінки роботи вчителів- результати іх учнів вЗО!!!!! А так---- всі вчителі достойні, більше чи менше, а кращі?!!!
глядач Показати IP 14 Травня 2015 18:36
результат роботи вчителя буде видно через декілька років, коли його вихованці стануть дорослими і самі дадуть оцінку роботі педагога: хто вкладав в них душу, а хто використовував і давив на особистість
колишні учні до глядач Показати IP 15 Травня 2015 08:18
Ми згадуємо першого вчителя Мороз М.Х. Сьогодні вона визнаний вчитель, директор однієї із шкіл м. Луцька. Проте спогади від неї не дуже приємні. Це постійні приниження, побиття указкою , постановка в кут, клеєння клеєм, рота учнів, для того, щоб не підказували і т.д., проце можна насати не одну книгу. Раніше ніхто не скаржився та не здійснював ніякої оцінки роботи педагога, однак в теперишній час це визнанні люди...Прикро та гидко від таких театрів. Адже найбільша оцінка вчителя це повага, можливо навіть любов своїх учнів. Бути вчителем дуже відповідально, бо він для учнів взірець у мисленні та поведінці. Звичайно є і улюблені вчителі, які залишаться в нашому серці та які нажаль не визнанні були вчительською спільнотою. Вони були всі різні, з різними підходами до своєї роботи, деяких вже немає в живих та ми їх не забуваємо!!!Так, як було те спільне в них, що викликає в нас, по чей час, неабияку повагу - це справедливість, уважність, вміння цікаво пояснити, розуміння та велике людське серце та добра душа....
Мама випускника Показати IP 14 Травня 2015 21:18
Звичайно, від вчителя багото залежить. Але моя дитина вчилася (без репетиторів) і ЗНО здав на187 балів, а пару однокласників зовсім не здали. Як будете таку вчительку оцінювати?
до 12 балів Показати IP 14 Травня 2015 21:36
Результати ЗНО-це не лише показник роботи вчителя, а ще й бажання та наполегливість учня.
12 балів Показати IP 14 Травня 2015 22:56
Чи існують дані про те, скільки вчителів звільнилось з роботи за власним бажанням, коли зрозуміли що не вміють вчити, не хочуть вчити, не справляються з роботою, результат нульовий, або мізерний і треба поступитись місцем кращим, розумнішим, молодшим, наполегливішим, відповідальнішим ,щоб :"...бажання та наполегливість учня" помножене на педагогічну майстерність кваліфікованого вчителя давали відмінний результат?
вірно до 12 балів Показати IP 16 Травня 2015 10:20
Таких немає Методисту підмажеш і все добре Директор зош 3 любомля принижує працівників змушує їх носитт и подарунки за години за за міну за. Все
до ворожки не ходи Показати IP 14 Травня 2015 23:50
в анти корупційний комітет Зайдіть на сайт Батов Геннадій Федорович Допоки в правоохоронних органах працюватимуть такі люди, які покривають корупцію і зловживання старої влади. Адже, якщо для прокуратури міста - області розкрадання бюджетних коштів не є предметом для їхньої роботи, то варто перевірити паразитуючих дармоїдів на професійну придатність у цій структурі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus