USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині загострилося конфесійне питання щодо майбутнього пам’ятника

20 Вересня 2015 21:27
У районній газеті «Горохівський вісник» від 12 вересня вийшло повідомлення про те, що у селі Шклинь збираються встановити пам'ятний знак землякам-героям. На жаль, під цю непогану ініціативу, судячи з контексту, почали підлаштовувати наболіле за останній рік конфесійне питання, - повідомляє сайт Horohiv.com.ua.

В повідомленні, яке, по суті, висвітлювало одну з передвиборних ініціатив місцевого активу, для чогось наголосили, що настоятель Свято-Борисо-Глібського храму УПЦ отець Олександр Федрін «чомусь відмовився» освятити місце для майбутнього встановлення пам'ятного знаку. Саме так пожалівся, зі слів кореспондентки «Горохівського вісника» Лесі Влащинець, чинний сільський голова села Шклинь Іван Карпюк.

За поясненнями священика, до нього приблизно місяць тому дійсно звертались з проханням освятити місце для нового пам'ятного знаку. Однак жодних відмов чи заперечень ініціаторам виказано насправді не було. Справа у тім, що місце для пам'ятника полеглим героям-українцям ще не виділили, і у районній раді про це нічого на той момент ще не знали. Вийшло так, що хрест хотіли поставити на одній ділянці, навіть почали там роботи, потім - передумали і заговорили про іншу.

«Взагалі у нас немає традиції освячувати місце під пам'ятники, наша громада та я з задоволенням прийдемо для цього, коли він вже буде встановлений на законно визначеному місці, - каже отець Олександр. - Тим більше, що один схожий обеліск в селі вже є, і людям цікаво, де саме має бути новий».

А поки що, оскільки визначеності ще немає - тільки знайдені кошти від місцевого підприємця Миколи Линчука, - немає й погодження, коли саме та куди має прийти священик шклинської православної громади. Втім, розмови про те, що сюди «доведеться запросити іншу конфесію», вже почали звучати, і це має доволі інтригуючий підтекст, якщо врахувати подібні прецеденти штучного створення міжконфесійного напруження.

Тим часом саме православна громада Шклиня активно допомагає з коштами на допомогу ЗСУ. Наприклад, церковний хор громади святих Бориса і Гліба цієї зими з колядками зібрав близько 10 тисяч гривень, які віддали для збору коштів на реабілітацію уродженця цього села, котрий двічі був в АТО та зараз лікується у США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Люцифер Показати IP 20 Вересня 2015 21:51
Молодці, поцреоти, як я вас і вчив: хочеш за щось забути - постав пам'ятник! :-)
анонімус Показати IP 20 Вересня 2015 22:22
віра обєднує людей, релігія ж розєднує
Федір Показати IP 20 Вересня 2015 22:41
Є привід, є причина ! Московська церква і колгоспниий війт завжди знайдуть аргументи на користь "громади" - зомбованого стада !
юра Показати IP 20 Вересня 2015 23:10
ну нарешті...правдиво написали
Євген Показати IP 21 Вересня 2015 08:50
Все розкольники на чолі з Михайїлом (КП) роблять чомусь незаконно - спочатку памятники ставлять хрести (Пятницька гірка), церкви будують незаконно(пр. Волі, 24). А потім уже узаконюють. І ніхто на цих псевдосвященників не має в Луцьку і області впливу.
Марійка Показати IP 21 Вересня 2015 09:26
Здохнемо за Путіна. здохнемо за Росію. Складається думка що в Угринові штаб квартира ідіота КИРИЛА в Західній Україні. Хохли за вас люди гинуть а ви за руський мір тримаєтесь, пора псіхіатрів запрошувати.
шпиль до Марійка Показати IP 21 Вересня 2015 23:11
в Угринові патріоти і глибоко віруючі люди, о котрих ви отако намагаєтесь витерти брудні лапи свої. не напружуйтесь. ваш зміст залишиться при вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus