USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині завідувач дитсадка закрила 4-річну дитину в коморі

20 Жовтня 2015 10:26
На Маневиччині завідувач дитсадка закрила 4-річну дитину в коморі і утримувала там до кінця зміни.

Біда трапилась у селі Комарово Маневицького району. Завідувач тамтешнім дитячим садочком «Сонечко» наприкінці вересня поточного року вирішила застосувати дідівські методи виховання до чужої дитини, закривши її в коморі.

Як розповідають батьки потерпілого хлопчика, якому в лютому виповнилося чотири рочки, дитина досі не може відійти від шоку, який їй прийшлось пережити того дня.

Зі слів матері, проблеми почались, коли хлопчик став раптово запинатись, а з часом взагалі практично перестав розмовляти, показуючи усе, чого хоче, на руках. Його одразу повезли до фахівців, звертались і до народних цілителів, які «зговорюють» переляки. Але все було марним. До заїкання додались нічні крики, а також – небажання відвідувати дитсад.

Одного разу, - розповідає мама Антона (так звуть хлопчика), - коли вона привела його до садочка, хлопчик вчепився за її руки і просив пообіцяти, що та повернеться і забере його. До цього він неодноразово відмовлявся йти туди. На питання: «Чому?» відповідав просто: «Бо там Степанівна» (Любов Степанівна – ім’я завідувача дитсадка – ред.).

Спочатку це все було непримітним, адже причина переляку та запинання, як гадали родичі хлопчика – у тому, що в той самий день дитина налякалась автівки, яка раптово з’явилась на дорозі. Однак час минав, а причин засумніватись у цій теорії з’являлось все більше.

Пізніше хтось з дітлахів проговорився, що завідуюча садочка прийшла в кімнату, де дітки малювали, взяла потерпілого за руку і кудись повела. Як виясниться згодом – Антона закрили у темній коморі, де зберігають картоплю і де не було нічого, окрім єдиного стільчика. Дитина перебувала там приблизно 4 години – без їжі та води, в холоді, темноті та самотності.

«Степанівна взяла мене за руку і повела в комору, а ще закрила на ключ і кудись пішла, - розповідає хлопчик. – Я довго плакав, але ніхто мене не чув. Я хотів їсти, а потім ліг і заснув… А ще мені снились вовки, які мене з’їли…»

На питання: «Чому вона так зробила? Може, ти щось накоїв?» хлопчик сказав: «Ну я малював з дітками, а вона сказала, що я вредний, і повела мене туди…»

Пізніше діти, які були з Антоном в той день в садочку, почали говорити батькам, що такий інцидент дійсно мав місце і хлопчик це не вигадав. Зараз же у селі подейкують, що жертвою такого ставлення завуча до дітей міг бути не лише цей 4-річний хлопчик.

Він не зізнався у всьому батькам одразу. Сказав, що був дуже наляканий і боявся, що вона (Л. Степанівна – ред.) його покарає, якщо він проговориться.

Тим часом, як йдеться у сюжеті каналу ZIK, завідувач ДНЗ Любов Сачковська переконує, що дитина усе вигадала. "Діти у такому віці можуть вигадувати дуже багато".

За ким правда має з'ясувати спеціальна комісія - її створили у районному відділі освіти, залучивши педагогів і психологів.

"Якщо педагог винен у цій ситуації, будуть прийняті дисциплінарні міри", - прокоментував начальник відділу освіти Маневицької ОДА Олександр Гаврилюк.



На наступний день після того, як стало зрозумілим, що причиною страждань хлопчика став далеко не переляк через автівку, матір поїхала у Маневицьку районну адміністрацію. Пішла на прийом до голови РДА і написала відповідну заяву. Зараз родичі вимагають від влади детального розгляду справи та покарання винних. Поки зрушень нема.

У соцмережах з цього приводу розгорівся цілий скандал. Люди вимагають притягнути винну до кримінальної відповідальності: «найбільш підходящі статті - катування (ст. 127 КК України), незаконне позбавлення волі малолітнього - ч. 2 ст. 146 КК України. напишіть заяву за місцем знаходження садочка. думаю, що там це не один такий випадок. крім того, завідуюча садочка - це посадова особа, тому її дії можна квіліфікувати і за ч. 1 ст. 364 КК України, і за обтяжуючими обставинами» - написала Оксана Поглат у Фейсбуці під записом сестри постраждалого.

Поки матір намагається відстояти свої права, пише заяви у відповідні інстанції, дитина садочок не відвідує. Натомість суспільне обурення через дану ситуацію у селі збільшується погодинно. Люди категорично негативно ставляться до того, що накоїла завідуюча садочка і хочуть проведення повного комплексного розслідування у даній справі. Кажуть, що бачити на такій посаді людину, яка мала совість так вчинити з дитиною, бояться. Переживають і за здоров’я своїх дітей, які не перестають відвідувати установу.

Близькі ж хлопчика надіються, що справа набере розголосу і її не намагатимуться «спустити на гальма», як часто відбувається в сьогоденні…

«Здоров’я діточок і їхній комфорт – це головне в нашому житті. Що б не накоїла дитина, так чинити не можна. Тим більше, до виховання дітей завідувачка садка не повинна втручатись апріорі» - зазначають у Фейсбуці під записом про цей інцидент…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Слідчий Показати IP 20 Жовтня 2015 10:57
А тепер закриєм Степанівну. І будуть її їсти вовки.
V Показати IP 20 Жовтня 2015 10:58
Чесно кажучи, щось дуже сумніви беруть в достовірності такої історії - не могла завідуюча садочка апріорі так вчинити, коли вона при здоровому глузді. Дуже це все схоже на банальні поліщуцьки розбірки, коли хтось комусь в чомусь не догодив, то щоб помститись всі засоби використовують, навіть дітей, або місце завідуючої комусь конче стало потрібне. Вже занадто театрально - блін, комора темна без іжі і води, і плакав так що ніхто не чув ( просто гестапівскі застінки якісь, а не дитячий садок) і поспати там встиг ( на стільчику єдиному чи що?), де вовки у ві сні ледь не з"їли, просто триллер місцевого розливу. Маячня якась. І, до речі, тим у кого "комфорт діточок головне у житті", як правило згодом "діточки" вилазять на голову і сидять там до пенсії, помахуючи ногами.
Я до V Показати IP 20 Жовтня 2015 11:27
О, мабуть нещасні налякані монстрицею Степанівною жителі села стали активно мінусувати.
???????????????????? Показати IP 20 Жовтня 2015 10:58
щось тут не те ,або завідувачка психічно хвора або діти дійсно вигадують і де зрештою були інші вихователі і няні? чи любов степанівна обслуговує сама весь дитсадок?
Яся до ???????????????????? Показати IP 20 Жовтня 2015 11:15
от-от, все шито "білими нитками" при чому досить примітивно, а судячи з того, як ЗМІ негайно вчепились і активно роздмухують, то явна брудна заказуха.
!!! Показати IP 20 Жовтня 2015 11:06
Вихователь - штунда видно за кілометр. Крім своїх не визнають нікого. І як педагог не годна, два слова зліпити не може. Словом на пенсію її, подалі від діток.
лучанин Показати IP 20 Жовтня 2015 11:07
На місці батьків посадив би завідувач дидсатку в льох, сила розуміє силу.Таким не місце з дітьми, діти в такому віці ще не вміють обманювати.
Чайдлфрі до лучанин Показати IP 20 Жовтня 2015 11:36
вміють брехати, ще й як, і казати те чого їх навчили вміють, і фантазії з реальністю переплітати, і взагалі,те що всі діти янголятка - хибна думка, часто вони доволі уперті, агресивні, противні, розбещені істоти. Ну давайте, починайте шипіти і плюватись в монітори.
Мама до Чайдлфрі Показати IP 20 Жовтня 2015 13:05
відразу видно що своїх дітей нема, бо таке про дітей писати може лише ненормальна істота, бо навіть людиною назвати язик не повертається.
Чайлдфрі до Мама Показати IP 20 Жовтня 2015 13:37
Да пішла ти в ліс. Дістали з своїм сю-сю-сю і небажанням називати речі своїми іменами. Діти - не божество, якому треба поклонятись, а то "діткаються" до безкінечності, а потім ті милі "дітки" кудись діваються, а світ поповнюється черговою партіє дорослих негідників, брехунів, аферистів,крадіїв, нероб, алкашів, наркош, б..дей.
Мама до Чайлдфрі Показати IP 20 Жовтня 2015 17:27
тебе ж теж хтось народив, сюкався, "діткався" цікаво хто ж із тебе виріс??
Чайлдфрі до Мама Показати IP 21 Жовтня 2015 09:32
ти краще собою і своїми "дітками" цікався і турбуйся що в тебе повиростає.
бабуся Показати IP 20 Жовтня 2015 11:16
Степанівну на деетектор брехні
мама Показати IP 20 Жовтня 2015 11:44
Але ця мама цієї дитини видно крута дуже. Або бреше вона, або дитина. Ця звідуюча також умом не блеще.Але полішучня-це хитрі, і підлі люди, головне корисливі.
бабуся Показати IP 20 Жовтня 2015 12:00
Да такій ск*тині треба очі в*ц*рапати, щоб ходила сліпа і не дождала бачити даже своїх дітей.
лучанин до Чайдлфрі Показати IP 20 Жовтня 2015 13:42
Якщо в твоїй уяві. що всі 4 річні діти розбещені. противні,агресивні, уперті, то ти придурок недорзвинутий,який справді ніколи не мав дітей і мати їх ніколи не будеш.
Чайлдфрі до лучанин до Чайдлфрі Показати IP 20 Жовтня 2015 14:24
саме ти нед*розвинуте, навіть змісту написаного зрозуміти не можеш, а те чи є в мене діти чи будуть не тобі патякати ностРадамус хрінів.
мама з луцька Показати IP 20 Жовтня 2015 13:42
на чому базується обвинувачення? лише на свідченнях дітей? цікаво просто чому дитину наказали якщо він нічого поганого не робив, а просто малював з дітками. Впевнена, що насправді все було не так, якщо взагалі щось було. Дитина спокійно розповідає, якось не уважно і ні каплі жаху, ні на обличчі, ні на очах. Хлопчику вже майже 5 років і в такому віці він міг би більш детально щось розповісти, а так тільки обривки фраз без емоцій.
Односельчанин Показати IP 20 Жовтня 2015 14:04
Сестра працює журналістом на Івано-Франківщині, маму завідуюча відмовилася в березні цього року взяти у садочок поваром. Маємо, те що маємо. Односельчанин.
сусід до Односельчанин Показати IP 20 Жовтня 2015 15:03
якщо це правда, то все стає на свої місця. шкода мамочку, яка вже сьогодні маніпулює дитиною. колись як в школі наказали, то ще вдома додали, бо знали що дітки тоже не ангели. сюсюкайтесь і буде вам на старість радість.
Ну от до Односельчанин Показати IP 20 Жовтня 2015 15:13
коментар було видалено
Сестра до Односельчанин Показати IP 21 Жовтня 2015 17:41
Я не працюю журналістом на Франківщині, а матір на роботу йти не мала і бажання такого не було. Вона була в декреті, а потім - на біржі. Коли треба було ставати на роботу - потрапила до лікарні. І якщо ти, односельчанин, такий мудрий, то мав би розуміти ,що завуч не має ніякого відношення до прийняття чи звільнення людини з посади. І майте хоч трохи Бога в серці! Соромно за вас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus