USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На в’їзд у Шацьк встановлять турнікет

12 Травня 2017 18:46
На екологічному посту «Венське» незабаром можуть з'явитися автомати європейського зразка для здійснення оплати за в'їзд на територію Шацького національного природного парку.

Про це повідомляє «Район.Шацьк».

Після реформи в правоохоронній сфері поліцейські не мають права зупиняти транспорт, який рухається через пост, а можуть лише слідкувати за порядком на посту, пише видання. Торік працівникам парку допомагали атовці, які й зупиняли автомобілі. Багато людей, які в'їжджали на територію парку, ігнорували знак зупинки і не бажали зупинятися та здійснювати плату за в'їзд у заповідну зону.

Питання залишається актуальним і нині. Не можна порушувати чинного законодавства й водночас потрібно зберегти цінне джерело прибутку для району. Виручені на посту кошти вкладаються в розвиток інфраструктури ШНПП, прибирання його території, вивезення сміття, використовуються на оплату праці сезонним працівникам.

Депутати Шацької районної ради на черговому засіданні сесії 28 квітня прийняли рішення про написання відповідного звернення – Шацькою РДА і Шацьким національним природним парком до Міністерства екології та природних ресурсів України.

Як відзначив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, в районі хочуть запровадити європейську практику – при в’їзді в національний парк встановити турнікет та автомат для здійснення проплат. Відпочивальники після оплати отримуватимуть талончики, з якими мають перебувати на відпочинку. Якщо туристи не пред’являть працівникам поліції талончик, на них буде накладений штраф, в рази більший за вартість талончика.

Процес впровадження такого досвіду досить тривалий, проте, зі слів керівництва району, незворотній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
rrr Показати IP 12 Травня 2017 19:05
а полішукам платний в'їзд в Луцьк?
волинянин Показати IP 12 Травня 2017 20:08
А чому оплата за вїзд на територію Шацького національного природного парку вводиться ЛИШЕ у літній період ??? Чи може весною, осінню та зимою природний парк втрачає свій статус НАЦІОНАЛЬНОГО ??? Просто"пахне" постими поборами з відпочивальників на озерах у Шацькому районі, а не турботою про парк. Ніяка це не ЄВРОПЕЙСЬКА ПРАКТИКА, а просто не продумані рішення місцевої влади, яка до того ж "залякує" штрафами поліції за відсутність талончика. Де прописано, що поліція має зупиняти автомобілі на території парку та перевіряти наявність талончика про оплату за вїзд. СИВОЇ КОБИЛИ СОН! Краще б подумали перед прийняттям подібних рішень та оприлюдненням даної інформації.
Олександр до волинянин Показати IP 13 Травня 2017 07:39
Є чітко прописано, які документи повинен мати при собі водій і які і коли документи від нього повинен вимагати працівник поліції. Вони цивілку не завжди мають право перевірити. А про якісь там талончики і мови не може бути. Тим більше про штрафи. Штраф повинен бути описаний в адміністративному кодексі. Придумують люди, які досить далекі від законів...
Лучанин Показати IP 12 Травня 2017 22:41
Раніше доволі частенько їздив на Світязь і платив, хоча й був не зовсім згідний з цим. В першу чергу це є обмеженням прав і свободи. Інше діло, коли мені нададуть альтернативу та покажуть що в цьому місці так само добре, є самообслуговування і безкоштовно без всіляких обмежень, а от в іншому треба заплатити тому що створена новітня інфраструктура в комплексі який не може дозволити самообслуговування, принаймні в плані прибирання території. Зараз я вже роки чотири не був на любому Світязі. Тому не був, що гадюшник, а раніше було чисто, ціни вищі ніж на морі. От і платіть гроші на цих КПП, а я на море, поки туди волиняки не наїхали і пляж не загадили.
Сергій до Лучанин Показати IP 13 Травня 2017 12:24
От тому було чисто, що ви їздили і платили. Перестали їздити – стало брудно. Повертайтесь на Світязь...)))
Олександр Показати IP 13 Травня 2017 07:36
Цим турнікетом відразу порушиться дві статті конституції України: дискримінація людини за територіальною ознакою та порушення права на безперешкодне пересування. Крім того, ні в якому законі не пише, що вїзд в національний парк - є платним. Це є достояння народу, а не шацької райради. Гроші треба збирати з людей, які приймаю гостей у вигляді податків і турзбору.
Клаус Показати IP 13 Травня 2017 10:27
Це вже перебор!! На такі незаконні дії повинна реагувати влада. Це що платна дорога? Чіпляйте скриньку для благодійних пожертв, оце ваше право.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus