USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На дороги Волині треба 1 мільярд 135 мільйонів гривень

23 Червня 2011 15:01
Ремонт міжнародної автотраси Київ – Ковель – Ягодин час від часу призупиняється, оскільки є проблеми у фінансуванні, яке надходить із держбюджету.
Про це газеті «Експрес» розповів начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.
«М’яко кажучи, там були підрядники не зовсім порядні, – зазначив він. – Нині договори з ними розірвали. Торік ми здали дві закінчені ділянки дороги по 2,7 кілометра поблизу Любомля».
Крім того, за словами Посполітака, ведуться роботи на двох ділянках біля Ковеля протяжністю 8 кілометрів.
«Сьогодні на одній ділянці вже проведено земельні роботи, а на іншій – висипали щебеневу суміш і чорний щебінь», – додав він.
Загалом 150 кілометрів цієї дороги, каже начальник служби автодоріг області, коштують 0,5 мільярда гривень.
«Укравтодор» під гарантією уряду бере позику на 3 мільярди гривень, і ці кошти планують спрямувати на ремонт автошляху», – повідомив Посполітак.
За його словами, на нараді в «Укравтодорі» наголосили, що ця дорога має бути побудована, адже сьогодні вона є пріоритетним напрямком будівництва.
«На гроші є гарантія уряду, але ми мусимо дотриматися процедури – провести тендери, а це забирає час», – сказав чиновник.
Що ж до інших автошляхів, то, як зазначив Посполітак, наразі ведуться роботи на рівненському напрямку: «Ремонтуємо ділянку протяжністю понад 5 кілометрів і робимо поточний ремонт моста на річці Путилівка. Плануємо закінчити через два тижні. І якщо буде фінансування, то хочемо зробити поточні ремонти об’їзної дороги Луцька».
Загалом, каже він, згідно з розрахунками, потреба коштів на поточні ремонти й експлуатаційне утримання 6 тисяч кілометрів доріг області – 1 мільярд 135 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
питання Показати IP 23 Червня 2011 15:12
коли будете ремонтувати полігон Луцьк-Львів?
волиняка з володимира Показати IP 23 Червня 2011 15:53
Чомусь масово і аврально ріжуться дерева понад волинськими шляхами .Зрозумло коли ці столітні ясени та липи ріжуть на магістральних напрямках - евростандарти. Але чому ріжуть понад сільськими дорогами між селами та хутрами, саме біля тих доріг якими можливо раз у місяць їздять авто. Куди і в чию кишеню йдуть гроші за деревину?Може обласна пркуратура знае? Чи не так?
lotti Показати IP 24 Червня 2011 19:25
сьогодні був на трасі Е373(Київ-Варшава) між Ковелем і Маневичами - це просто, жах нагадує швейцарський сир І це головний шлях до Євро2012? А на рахунок траси Луцьк-Львів то у Волинській обл. більш-менш нормально - місцями нове покриття, місцями ямковий ремонт - можна їхати 70-100 км/год, а от з Львівської обл. - суцільний жах - таке враження що ремонт не проводили 20 років - їхати не можливо і до речі та сама історія на трасі Ковель-Жовква по Волині нормально але як тільки переїзджаєш міст через Буг то починається ... Але це вже компетенція Львівської ОДА . Взагалі снан доріг у Львівській обл.(крім Київ- Чоп) фатальний. Ну що скажеш - лемкі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus