USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцьких зупинках хочуть встановити LED-екрани

28 Лютого 2013 10:28
На тему використання ІТ-технологій в управлінні містом спілкувалися представники проекту «Місто майбутнього» зі студентами ВІЄМу.

Про це повідомляє інтернет-видання VIP.

Голова правління ГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк розповів студентам про проект «Місто майбутнього» та закликав молодь долучатися до нього, висловлюючи власні ідеї покращення добробуту обласного центру.

Опісля представник підприємства «Візор» ознайомив студентів із програмою «МАК» - мультимедійним автоматизованим комплексом керування громадським транспортом.

Майже в усіх автомобілях встановлене спеціальне GPS-обладнання. Тож лучани можуть стежити за рухом маршруток, не відходячи від комп’ютерів. За словами експертів, таке обладнання можна встановлювати й на підприємствах та установах для контролю за роботою.
Студенти запитували, чому в маршрутках не встановлені великі екрани, під’єднані до GPS. На думку молодих людей, пасажири повинні бачити, де та за яким графіком їдуть. У відповідь Гоцалюк заявив, що їхні пропозиції врахують.

Молодь цікавилася й мобільними додатками програми «МАК». Мовляв, зручніше, стоячи на зупинці, приміром, із телефону глянути, де їде потрібна маршрутка. Зі слів представників «Візора», вони планують зробити спеціальну програму для операційної системи «Андроїд». Також, ймовірно, «Візор» запровадить послугу СМС-сповіщень.

Також йшлося і про зупинки маршрутних таксі. Зокрема, у планах міських активістів зробити екрани на зупинках, на яких люди могли б дізнатися розклад руху громадського транспорту. Студенти іронічно цікавилися, чи, бува, таке обладання не вкрадуть. На це Петро Гоцалюк відповів, що екрани будуть встановлені в людних місцях і, до того, ж обладнані вандалозахисними технологіями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Zodiak Показати IP 28 Лютого 2013 12:29
От дурня! Маршрутки пошарпані, дороги такі що танком не проїдеш, а вони про GPS-обладнання співають, та кому воно потрібне і хто того розкладу буде дотримуватися коли маршрутчики перегони влаштовують щоб більше пасажирів зібрати. Студенти ВІЄМу мабудь забули у якій вони країні живуть!
Пьотр Показати IP 28 Лютого 2013 13:10
Люди!Займіться туалетами і дорогами!Або курси мови відкрийте(примусові) для користувачів анлроїдів-шизоідів,бо вже блювати хочеться,коли ВОНО на тій же зупинці у свій айфон :"Карочє...тіпа...". Може,якось без ЛЕД-екранів поки обідемося?
Танічка до Пьотр Показати IP 28 Лютого 2013 13:50
Згідна з Петриком) Я завжди з Петриком згідна=) Доречі, є важливіші питання ніж ці, я не знаю, мене дивує діяльність всіх органів в Луцьку чи м вони займаються? Всім, аби нічим!!! Тут треба конкретні питання вирішувати: БЕЗРОБІТТЯ, МАРШРУТНІ ТАКСІ, ХАБАРНИЦТВО, ДОРОГИ, а вони займаються дитячими питаннями, для чого Ви там сидете??? Для таких дит. байок??? Не розумію!
D Показати IP 28 Лютого 2013 15:32
А.. Теперь ясно, чому проїзд по 2.50 хочуть зробити.
Оля Показати IP 28 Лютого 2013 15:41
Для чого вони сидять, щоб бабло косити,жити нормально їм і їх родинам, і нами дурними керувати, бо якби ми не працювали, то який чорт їх утримував би. За наші ж гроші сидять дармоїди-трутні. А видумують,що в їх голови збреде,туди хто потрапить тільки свій, а своїх умних малувато.Отже маємо те, що маємо.Просвітку не видно і не буде.Жах
Віктор Показати IP 28 Лютого 2013 16:20
А взагалі цікаво буде спостерігати на ЛЕД-екранах яка маршрутка яку обставить. Можна на зупинках і кіоски з тоталізатором відкрити
Jhon Показати IP 14 Березня 2013 23:20
Зокрема, у планах міських активістів зробити екрани на зупинках - це не у планах міських активістів а у планах Візора, тому всі пости про витрачання коштів не туди куди треба є безпідставними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus