USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Світязі проблеми з каналізацією

1 Серпня 2011 11:38
У селах, які розташовані навколо прибережних сіл волинського озера Світязь, потрібно прокласти каналізаційні мережі – це одна з найбільш нагальних проблем тієї місцевості.

Про це під час міжвідомчої наради у прокуратурі Волинської області 29 липня говорив директор Шацького національного природного парку Петро Юрчук.

За останніх два роки випадків злісного порушення природоохоронного законодавства не зафіксовано.

А нещодавно голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук навіть підписав розпорядження про розширення території Шацького нацпарку – заповіднику підпорядкують додатково 2 тисячі 26 гектарів земель сільських і селищних рад, які не надані у власність чи користування.

«Це позитивний результат», – констатував очільник заповідника.

Проте однією з найбільших проблем для Шацького національного парку є будівництво каналізаційних мереж навколо прибережних смуг тих сіл, які знаходиться навколо озера Світязь. Юрчук каже, що на ці потреби не вистачає коштів.

«Якщо спецводокористування не буде оформлено до наступного сезону, до 1 травня 2012 року, тоді підуть санкції, штрафи, заборони... Сьогодні основна проблема вашого національного парку – це стоки», – дорікнув Юрчуку заступник голови ВОДА Віталій Карпюк.

Високопосадовець заявив, що на прокладення каналізації у селі Світязь вистачило б півмільйона гривень. Для цього сільська рада може продати 2-3 земельні ділянки і отримати такі гроші. Проте тут же Карпюк дорікнув, що ділянки продаються, а гроші на каналізацію так і не виділяють.

Крім того, Юрчук розповів, що працівники заповідника виступають за законодавче спрощення процедури накладення адміністративних стягнень. Мовляв краще оминати бюрократичну тяганину, а штрафувати порушників «на місці».

«Ми знаємо, що приватизується досить багато земель навколо об’єктів природно-заповідного фонду… Було б добре розробити механізм викупу цих земель і приєднання їх до природно-заповідного фонду», – озвучив ще одне проблемне питання Юрчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
так Показати IP 1 Серпня 2011 12:21
а гондоли вже плавають, про які Клімчук говорив?)))
Турист Показати IP 1 Серпня 2011 16:56
На Світязі проблеми не лише з каналізацією, там туристичної інфраструктури взагалі немає!!! Сором! У с.Світязь навіть тротуарів немає, на пляжах вода стоїть, сміття купи! Зате ціни й амбіції захмарні!
міс Показати IP 1 Серпня 2011 22:05
Обіцяють нам завжди багато,але не завжди виконують!!!Місцеві жителі давно добиваються від місцевого і обласного керівництва вирішити проблему каналізації.Але віз і нині там...Ми ---за!!!
SlavaSSG Показати IP 1 Серпня 2011 23:31
Не лише на Світязі є проблеми з каналізацією. Їздив на вихідні до батьків в Любомль то там з 30 липня на 1 серпня затопило каналізаційною та дощовою водою майже половину міста. В людей просто шок. Меліоративні рови не працюють бо закидані сміттям, каналізація не працює! Місцева влада нічого не робить і не хоче робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus