USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь привезли Благодатний вогонь. ФОТО

24 Квітня 2011 15:00
Паломники з Волині, які побували в Єрусалимі і були присутні у храмі Воскресіння Господня у Єрусалимі під час сходженні благодатного вогню, привезли цей вогонь на Волинь - 24 квітня о 2-ій годині під час Пасхального богослужіння Благодатний вогонь був доставлений до Свято-Покровського кафедрального храму Луцька

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Нагадаємо, перед тим, у п’ятницю, 22 квітня, напередодні світлого Христового Воскресіння до Єрусалима відправилася делегація Української православної церкви Московського патріархату до у якій був і голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Під час перебування у Єрусалимі паломники з України мали можливість побувати на особливих місцях земного життя Спасителя та поклонитись Гробу Господньому, пройти Хресною дорогою, по якій Ісус Христос ніс хрест на Голгофу, помолитись у храмі святого благовірного князя Олександра Невського біля судного порогу.

У суботу, 23 квітня паломники з України у храмі Воскресіння Господнього у Єрусалимі спостерігали за чудесним явленням вогню. Волинські паломники стояли в декількох метрах від Гробу Господнього і одні з перших отримали вогонь.

Літаком о 22-ій годині паломники прибули в Україну. Волиняни єпархіальним автомобілем відправилися до Луцька і вже о 2-ій годині ночі в неділю, 24 квітня, під час Пасхального богослужіння Благодатний вогонь доставили до Свято-Покровського кафедрального храму Луцька.

Його зустріли православні лучани на чолі з митрополитом Ніфонтом. Люди рознесли вогонь по своїх домівках.

Також Вогонь був доставлений у Володимир-Волинську єпархію УПЦ та розданий по всіх районах Волинської області.







Довідково:

Храм Гробу Господнього був збудований у IV столітті нашої ери на місці, де завершився земний шлях Ісуса Христа. Сьогодні храм ділять кілька християнських церков. Велика частина святинь належить Єрусалимській православній церкві, є також вірменський, коптський, сирійський і францисканський боковий вівтар.

Найбільш священним місцем храму вважаються Кувуклії - каплиці над Гробом Господнім. Там розташоване кам'яне ложе, де покоїлося тіло Спасителя після розп'яття і до його чудесного Воскресіння.

Вважається, що саме тут і з'являється Благодатний вогонь - у відповідь на молитви священиків і тисяч паломників. Вогонь, як стверджується, сходить з неба, відтак є чудом Божим. Винос Благодатного вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Юрист Показати IP 24 Квітня 2011 16:48
ЦІкаво, а як з вогнем пускають в літак? Зараз дуже суворі пропускні правила в аеропортах.
Сусід до Юрист Показати IP 25 Квітня 2011 00:23
Вогонь привозять чартерними рейсами,а це допомога спонсорів.
Zheniok до Юрист Показати IP 25 Квітня 2011 10:00
там чартер
Zheniok до Юрист Показати IP 25 Квітня 2011 10:01
напевно
lektoriy Показати IP 24 Квітня 2011 23:23
Спаси Господи всім, хто допоміг привезти Благодтний Вогонь до Луцька. Вітаю отця Валентина з високою церковною нагородою - митрою!
Українець Показати IP 25 Квітня 2011 23:10
Цікаво,а хто в кого вкрав матеріал? http://vip.volyn.ua/news/blagodatnii-vogon-pribuv-na-volin-foto
Scouce до Українець Показати IP 26 Квітня 2011 11:19
я так розумію це матеріал прес-служби УПЦ, до чого тут вкрав?
Українець до Scouce Показати IP 26 Квітня 2011 21:38
А копірайт на фотках?Тут люблять про права на інтелектуальну власність нагадувати.
Ольга Показати IP 26 Квітня 2011 10:16
СЛАВА ГОСПОДУ БОГУ за можливість доторкнутися до найсвятіших істин, однією з яких є Благодтний Вогонь - ознака того, що ще цей рік не стане останнім у цьому світі!!! Низький уклін і щира вдячність усім тим, хто причетний до таких високоморальних дійств!!!
Minatsuki Показати IP 21 Квітня 2014 13:52
Dag nabbit good stuff you whsiperpnappers!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus