USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – понад мільйон абонентів мобільного зв’язку

1 Червня 2011 09:44
Послуги поштового й електрозв’язку на Волині надають 27 підприємств, обсяг яких за січень–березень поточного року склав 130,7 мільйона гривень, майже третина з них – населенню.
Серед сучасних видів зв’язку найбільшого розвитку здобув мобільний, на долю якого припадає 59,4% загального обсягу. Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.
З початку року кількість його абонентів збільшилась на 10 тисяч і на початок квітня нараховувала понад 1 мільйон одиниць.
Все більшого поширення набуває і комп’ютерний зв'язок. Уже в цьому році кількість користувачів мережі Internet зросла на 1,5 тисячі і становила 46,6 тисячі абонентів.
Стаціонарний телефонний зв'язок займає п’яту частину загального обсягу послуг.
На початок квітня телефонна мережа області налічувала 197,3 тисячі основних телефонів, з них 168,3 тисячі – домашніх.
Поряд з тим, залишається 9 тисяч незадоволених заяв від населення на встановлення телефонів, з них більше половини – заяви громадян, які перебувають на черзі 5 і більше років.
Рівень телефонізації на 100 сімей становив 50 апаратів: у міській місцевості – 75, у сільській – 23, в цілому по Україні – 61.
З розширенням сучасних видів зв’язку знижується попит на окремі види поштового та телеграфного зв’язку, хоча в цілому питома вага цих видів залишається ще значною: майже десята частина загального обсягу послуг зв’язку області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus