USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

На Волині неповнолітніх беруть на роботу із порушеннями

16 Липня 2011 10:04
Прокуратура області нарікає на роботу служб у справах дітей обласної та районних держадміністрацій, мовляв, ті не здійснюють перевірку підприємств та установ, які беруть на роботу неповнолітніх.
Про це стало відомо 15 липня під час наради в прокуратурі області.
За словами старшого помічника прокурора області Олексія Гоменюка, основними порушеннями, які виявила прокуратура, є замала тривалість відпусток, відсутність належних умов праці, неповна оплата роботи, здійсненої під час виробничої практики.
Наприклад, згідно з інформацією прокуратури, у товариство МЖК був працевлаштований неповнолітній 1993 року народження на посаду муляра. Однак зустрічна перевірка показала, що на підприємстві він не працював. Сам неповнолітній пояснив, що не працевлаштовувався.
Прокурор Рожищенського району порушив кримінальну справу проти підприємства, що займається автосервісом та будівництвом.
Тут використовували працю неповнолітніх, не укладаючи трудових договорів, не здійснюючи медичного огляду, до того ж виплачували зарплату «в конвертах».
Окрім цього, прокуратура нарікає на неефективну роботу державних служб, що повинні були б контролювати працю неповнолітніх.
«Відсутня взаємодія з центрами зайнятості призводить до того, що службові особи не володіють реально ситуацією щодо працевлаштування і дотримання трудових прав неповнолітніх. В поточному році не діяли і не перевіряли умови роботи на підприємства служби у справах дітей Горохівської, Камінь-Каширської, Лочинської, Ратнівської, Любешівської райдержадміністрацій, недостатньо велася в Маневицькій та Луцькій райдержадміністрацій», – зазначив Гоменюк.
«Як ви будете знати стан справ на місцях, якщо не будете виїжджати? Починати треба роботу з взаємодії та розуміння, а не претензії виявляти... Ніби ми нав’язуємо незрозумілу вам роботу», – каже заступник прокурора області Анатолій Хомич.
Натомість представники служби стверджують, що реагують лише на звернення. Однак планують зробити перевірки вже в серпні-вересні поточного року.
За словами директора обласного центру зайнятості Раїси Кучмук, нині близько тисячі неповнолітніх дітей не вступили до вищих навчальних закладів або профтехучилищ, однак і не стали на облік до служби занятості.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фанат Показати IP 16 Липня 2011 11:35
На Волині не тільки неповнолітніх беруть на роботу з порушеннями. Перевірте хоча б цього шахрая http://www.work.ua/ua/jobs/628854/ Офыцыйно не оформлюэ, а коли працывник заробляє перші гроші на рекламі - "До побачення" і привласнює все собі. Зібрав на того шкета вже кілька свідчень
Я Показати IP 18 Липня 2011 11:55
Виробнича практика - це взагалі "рай"! Якщо не розгільдяй, то використовують по повній програмі, як різноробочого, не платячи при цьому фактично ні копійки,а училищу половину зарплати,заробленої під час практики, яка є тільки на папері перерерахуй обов"язково. Тобто дитина даремно працює, а батьки з власних кишень училищу ще йгроші перераховують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus