USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині більшість плавзасобів не зареєстровані

27 Травня 2011 14:37
На Волині більшість судноплавних засобів експлуатуються без відповідних дозволів та технічного огляду.
Про це 27 травня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів начальник інспекції судноплавного і портового нагляду Прип’ятського регіонального представництва Держфлотінспекції України Анатолій Філіпчук.
За словами посадовця найбільше порушень у Маневицькому, Любомльському, Старовижівському та Шацькому районах, а також поблизу міста Луцька на річці Стир.
«З року в рік у Маневицькому районі не проходять техогляд наплавні мости, тобто баржі. Особливо це стосується таких сіл, як Боровичі, Комарів та Старий Чортирийськ», – розповів Філіпчук.
Чиновник також пригадав, що у річці Стир в районі Боровичівської сільської ради ще 23 років тому затонула баржа, яку потрібно давно підняти на поверхню, аби вона не створювала небезпеки для інших суден.
Ситуацію у своєму районі поспішив пояснити заступник голови Маневицької РДА Сергій Борисюк. Він зауважив, що в районі вже давно працюють над вирішенням проблеми із затопленою баржею.
«Ми знайшли в місцевому бюджеті кошти, до нас приїхала спеціальна група рятувальників, яка дослідила дно і постановила, що для підняття судна на поверхню потрібно 500 тисяч гривень. Як тільки такі гроші віднайдемо, відразу її піднімемо», – пообіцяв Борисюк.
Чиновник виправдався і з приводу непроходження техоглядів.
«Так склалося, що у селі Боровичі люди живуть по обидва береги річки Стир, тому їм потрібно якось добиратися до своїх земельних наділів та дворів. Коли стара баржа затонула, то ми пустили іншу. Ще поки на неї документів немає», – пояснив Сергій Борисюк.
Також багато претензій в інспекції судноплавного і портового нагляду і до Шацького району. Зокрема на території «Лісової пісні» експлуатуються не зареєстровані плавзасоби. Також у селі Світязь та в урочищі «Гряда» в прокатних пунктах плавзасоби не мають відповідних технічних документів.
Однак відповісти за свій район із Шацька на нараду навіть ніхто не прибув.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus