USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть замінити «антидержавні» підручники. ФОТО

1 Листопада 2013 14:45
Рекомендувати підручник Андрія Закалюка «Вступ до історії України» як альтернативний посібник для волинських школярів пропонує депутат Волинської обласної ради Микола Давидюк.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, що відбулося 1 листопада.

Заслухавши інформацію начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрія Мельника про впорядкування українських цвинтарів на теренах Польщі, голова комісії Микола Давидюк звернувся до нього з проханням посприяти у забезпеченні волинських шкіл додатковими посібниками з історії України.



«Я піднімав питання підручників для 5-ого класу в обласній раді. Це дуже актуальне питання. Я хочу рекомендувати львівський підручник, як альтернативний посібник для шкіл Волині. Ми говоримо про вшанування пам’яті загиблих українців, повстанців, тоді як Міністерство освіти робить протилежну роботу, підручником знищуючи правдиву картину історії. Ми боремося за те, щоб українці були патріотами, а міністр освіти бореться за те, щоб таких патріотів не було. Я звертаюся з пропозицією прийняти на рівні обласної ради звернення до Кабінету Міністрів про відміну підручника, який є антидержавним», - зазначив депутат.

Депутат просив Андрія Мельника обговорити це питання з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком та забезпечити Волинь підручниками «Вступ до історії України» Андрія Закалюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus