USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На інтернат, який Клімчук хотів закрити, цього року гроші запланували

13 Лютого 2014 08:00
Навчальний заклад, який погрожують закрити, поки що передбачений у планах фінансування освітніх закладів цього року.

Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань сільського господарства обласної ради вчора, 12 лютого.

Депутат Андрій Турак запитав у директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка чи виділяють цьогоріч гроші на Сенкевичівську школу-інтернат. Мовляв, для його виборців це питання – одне з ключових, і його «не зрозуміють люди, коли він підтримає бюджет, у якому не передбачили грошей на інтернат».

Нагадаємо, вже кілька місяців точиться дискусія про те, чи функціонуватиме далі Сенкевичівська школа-інтернат. З-поміж аргументів за закриття закладу – те, що у школі навчаються діти, які можуть жити з сім’ями, а не навчатися в інтернаті за бюджетні гроші. Колишній голова облдержадміністрації Борис Клімчук неодноразово говорив, що цей заклад треба або закрити, або реформувати. Останнє його резюме: поки що школа працюватиме, але в усіченому варіанті. Але з 1 вересня нових учнів заклад не набиратиме.

Батьки учнів кажуть, що їх залякують представники місцевої влади, аби ті забрали дітей. Був випадок, коли дитину повернули в родину і через два дні направили в інший, також спеціалізований, заклад.

Якщо ж школу закриють, майже сотня працівників закладу може залишитися без роботи, бо забезпечити людям робочі місця в повному обсязі влада не в силі.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк запевнив, що цьогоріч, у проекті бюджету області, фінансування закладу передбачили.

А ось що буде зі школою далі – поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
читач Показати IP 13 Лютого 2014 09:37
З інтернату під тиском Кімчука і Жани Савчук у січні вже половину дітей забрали. Гланди, як завжди, зручніше рвати через с*аку.
Нормальний Показати IP 13 Лютого 2014 09:52
Бачу, що в Турака давно клуня горіла...
прес-служба Турака Показати IP 13 Лютого 2014 10:11
А при чому тут Турак? Він не освітянин і не чиновник. Кому він стоїть поперек горла? З "клунею" в Турака все окей, а в горохівської гнилої влади давно "криша" поїхала. Напевно, від переховування в схронах від кари Господньої!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus