USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині межі заповідників визначають «на око»?

1 Серпня 2011 10:45
На Волині існує проблема з чіткістю розмежування територій, що належать до природно-заповідного фонду області – у більшості заповідників реальні межі встановлені «на око».

Про це доповів старший помічник прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Олександр Сопронюк в ході міжвідомчої наради у п’ятницю, 29 липня.

«Основною організаційною проблемою функціонування системи об’єктів природно-заповідного фонду області, як свідчать перевірки органів прокуратури області та контролюючих органів, залишається винесення меж об’єктів природно-заповідного фонду на місцевості та виготовлення правовстановлюючих документів», – повідомив він.

До того ж, установи природно-заповідного фонду незадовільно забезпечені державними актами на право постійного користування земельними ділянками. Не повністю встановлені в натурі (на місцевості) межі територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого та загальнодержавного значення.

Із 349 територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення встановлено межі в натурі згідно з проектами землеустрою лише по 7 об’єктах, розповів Сопронюк.

Основною причиною невиконання робіт із встановлення меж у натурі територій та об’єктів природно-заповідного фонду є недостатній рівень їх фінансування.

«Така ситуація призводить до порушень заповідного режиму і використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду не за призначенням і спричиняє складність притягнення винних осіб до відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства», – констатував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus