USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині можуть відновити навчально-виробничі комбінати

5 Вересня 2013 13:40
Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук запропонувала відновити роботу міжшкільних навчально-виробничих комбінатів. Про це стало відомо під час пленарного засідання 20-ої сесії обласної ради шостого скликання.

Головна мета міжшкільних навчально-виробничих комбінатів – ознайомити школярів із початковими навичками праці за конкретною професією. Зі слів пані Кучмук на сьогодні перспективи забезпечення молоді першим робочим місцем є випадковими, а не плановими.

Зі слів Раїси Кучмук перспективно ліцензування та навчання старшокласників Волині у міжшкільних навчально-виробничих комбінатах за професіями: «адміністратор», «бджоляр», «агент з туризму», «контролер», «касир», «молодша медична сестра», «овочівник», «продавець продовольчих та непродовольчих товарів», «садовод». Вказані професії призведуть в подальшому до збільшення частки підприємців, розвитку малого та середнього підприємництва, що залишається одним із пріоритетів економічного розвитку Волині.

Раїса Євгенівна назвала для прикладу, що схвальні відгуки з боку батьків заслуговує Проект навчання старшокласників робітничим професіям на заміну уроків трудового навчання на базі Луцького міжшкільного навчально-виробничого комбінату, що реалізується у Луцькому районі.

Відтворення міжшкільних навчально-виробничих комбінатів – реальне застосування державно-приватного партнерства в сфері професійної освіти. Крім того, це реальна можливість організації державного замовлення на ринку праці.

Озвучена депутатом обласної ради, директором обласного центру зайнятості Раїсою Кучмук пропозиція щодо налагодження системи міжшкільних виробничих комбінатів для популяризації робітничих професій викликала у депутатів підтримку та схвалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 5 Вересня 2013 15:40
Пчеловодов, овощеводов и агентов по туризму, безусловно, катастрофически не хватает стране, которая просто завалена молодыми токарями, слесарями, сварщиками и монтажниками.
лучанка Показати IP 5 Вересня 2013 17:55
розігнати, блін, ту контору і то пошвидше.Тільки гроші гребуть і стаж держслужби мають. Шукали з чоловіком через луцьку біржу роботу... Працівниця говорить з тобою тоном, начеб-то робить велику послугу і ти їй щось должна... тренінги, курси організовують, , більш нічого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus