USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині на 106 хлопчиків припадає 100 дівчаток

30 Травня 2011 13:28
На Волині діти становлять майже четверту частину населення області: на початок цього року осіб у віці до 17 років включно налічувалось 234 тисячі.
Більше третини з них – дошкільного віку. Ця вікова група характеризується перевагою хлопчиків – 106 на 100 дівчаток. Про це йдеться у повідомленні Головного управління статистики у Волинській області, оприлюдненому з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.
Чисельність дітей, які виховуються в дошкільних навчальних закладах, в області збільшилася. На початок цього року в 444 дитячих садочках нараховувалось близько 32 тисяч вихованців, тобто їх відвідував майже кожен другий волинський малюк віком 1–6 років, а ще п’ять років тому таких було лише трохи більше третини.
Цьогоріч в 784 денних загальноосвітніх навчальних закладах підсумували вивчене 124 тисячі учнів.
Для кожного десятого школяра він був першим кроком до знань, а майже 5% – робитимуть вибір подальшого життєвого шляху.
Понад чверть загальної кількості учнів здобували освіту в закладах нового типу: гімназіях, ліцеях, колегіумах та навчально-виховних комплексах.
Позашкільною роботою в області здійснюють 23 комплекси, центри, палаци, будинки позашкільної роботи, 6 центрів, станцій, клубів технічної творчості, 5 станцій юних натуралістів, 8 станцій юних туристів-краєзнавців, мала академія наук учнівської молоді, які відвідував кожен четвертий школяр.
У 37 дитячих музичних та художніх і 44 спортивних школах займалось відповідно близько 8 тисяч і 14 тисяч дітей.
Минулого літа в оздоровчих закладах на території області та за її межами відпочило понад 57 тисяч волинських дітей, або 45% загальної їх кількості віком 7–16 років.
Користуючись послугами туристичних організацій, близько 1,5 тисячі дітей виїжджало за кордон, а більше 12 тисяч було охоплено внутрішнім туризмом.
На Волині створено 32 громадські дитячі організаціі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus