USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині обіцяють взятися за дитячі книги

5 Травня 2011 17:58
Влада Волині налаштована всіляко підтримувати книговидання та популяризувати волинський літературний продукт, особливу увагу обіцяють приділяти дитячим книгам.
У цьому під час «круглого столу» «Проблеми книгочитання в Україні» у четвер, 5 травня, запевнив заступних голови Волинської ОДА Олександр Курилюк.
Високопосадовець розповів, що на Волині планують переглянути існуючі донині підходи до книговидання. Цьому, переконаний Курилюк, сприятиме зміна керівництва обласної друкарні.
«Один з найпріоритетніших напрямків – дитяча книга. Ми попрацюємо з меценатами, благодійникам, аби вони підтримали видання дитячої літератури», – запевнив він.
Причиною зменшення інтересу до читання Курилюк вважає розвиток сучасних інформаційних технологій, інтернету, телебачення.
«Може, це когось дивує, але сьогодні діти таки йдуть в бібліотеки. І бібліотекарі знають поіменно своїх постійних юних відвідувачів. Мабуть, десь в глибинку сучасні інформаційні технології ще не дійшли, або тільки в дорозі», – зазначив чиновник.
Не меншу увагу потрібно звертати і на популяризацію книгочитання серед молоді, особливо студентської, каже він.

«Саме від нас залежить, чи будуть наші діти читати книги, чи ні. Та й ми самі чи будемо», – впевнений заступник губернатора.

Також Курилюк впевнений, що «треба віддати належне» росіянам, які зуміли «зробити експансію нашого книжкового ринку». Посадовець вважає, що Росії вдалось зайняти значну частину українського книжкового ринку завдяки здешевленню власної видавничої продукції, а відтак і доступності для покупця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus