USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Які фахівці потрібні на Волині

30 Січня 2014 15:00
Технічно грамотних спеціалістів замість політологів та соціологів потребує ринок праці в області.

Про це повідомили під час прес-конференції у Волинському обласному центрі зайнятості 30 січня.

Зі слів директора центру Раїси Кучмук, на ринку праці завжди були та будуть потрібні продавці, адже відкривається чимало супермаркетів та інших закладів торгівлі, проте не варто закликати усіх здобувати саме цей фах.

«На Волині, як і в усьому світі, потрібні люди, які володіють навиками роботи з інструментом. Ми допропагувалися до того, що нам потрібні гуманітарії, що добре потрапити у державну службу, там легше, з’явилася така мода. А насправді потрібні люди з інструментом, потрібні люди технічно грамотні, які вміють читати креслення, програмувати. Зважаймо на науково-технічний прогрес, на ті приклади, які в нас є. Підприємства «СКФ Україна», «Кромберг енд Шуберт», «Модерн-Експо» потребують не юристів, соціологів, політологів та вчителів. Щодо заробітної плати, держава сьогодні не може гарантувати вчителю зарплату у розмірі п’ять тисяч гривень, на відміну від працівників цих підприємств», - зазначила Раїса Кучмук.

Протягом минулого року на Волині одноразову допомогу по безробіттю у зв’язку із започаткуванням власної справи отримала 581 особа, 140 безробітних започаткували власну справу. Зі слів Раїси Кучмук, наразі перейшли критичний бар’єр, коли до отримання одноразової допомоги з безробіття ставилися дещо споживацьки та скептично. Так, особи, які отримують одноразову допомогу, проходять цільові курси підприємця-початківця. Люди започатковують справу переважно у сфері торгівлі, сільськогосподарського виробництва і переробки, надання послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ігор Показати IP 30 Січня 2014 15:13
Це пряме відмивання грошей.Які підприємці, які навчання? Гроші одержують, підприємництво закривається.От для цього ви там і сидите.Щоб в сунути наші гроші самим собі
Лучанка до Ігор Показати IP 31 Січня 2014 09:12
Якщо Ви закрили підприємництво - ТО ЦЕ ОЗНАЧАЄ, ЩО ПІДПРИЄМНИЦТВО ЦЕ НЕ ВАШЕ!!!!Я знаю трьох людей які після одержання грошей на біржі успішно займаються бізнесом.
Уважна до Ігор Показати IP 31 Січня 2014 11:43
Ваші гроші у Ваших кишенях. А решта - не Ваші. Хіба мама в дитинстві не навчила не зазирати в чужий гаманець і не заздрити сусідам? Чи душить Вас велика зелена жаба?
Юрій Показати IP 30 Січня 2014 16:03
Рабів вони шукають , а не працівників! Щоб працювали за 1 500 грн., у місяць, бажано без вихідних.
lutchanka до Юрій Показати IP 30 Січня 2014 22:27
послати Кучмук на те підприємство!
журналіст Показати IP 30 Січня 2014 17:23
Пригадую, як з приходом "епохи малинових піджаків", коли молоді чоловіки з боксерським розворотом плечей стояли за прилавками барів і з почуттям гідності ділили мензуркою горілку, ЗМІ буквально розпинали касту інженерів. Інженер став символом презирства і нікчемності. Що ж торкається кваліфікованого робітника, то він був представлений карикатурним чином, якого можна терпіти в суспільстві лише як людину, яка обслуговує побут необуржуазії (яка вимила пятки від гною і нею стала), в якості сантехніка, сажотруса, автомеханіка і мийщика машин чи штукатура і поклейщика шпалер в так званому "царському селі". Плоди не забарились. А фарбований коцан продовжує "випускати" юристів, політологосоціологів (суміш бульдога з мотоциклом), економістів, менеджерів, "журналістів". Як і, до речі, архаїчний Божидарник. Кажуть, що святе місце порожнім не буває. Застаріла біблейська догма: святе місце, на якому сидів інженер і кваліфікований робітник, надовго залишилось порожнім.
L до журналіст Показати IP 30 Січня 2014 22:21
Ви, мабуть, з тих. кого "випустив" Коцан? чи вас "випустив" "архаїчний Божидарник"(Доречі, якраз Божидарник і випускає інженерів). А щодо юристів( дуже мало державних місць, а решта ПЛАТЯТЬ ДЕРЖАВІ ЗА СВОЄ НАВЧАННЯ) , аналогічно і з економістами, менеджерами. Бажає людина отримати таку спеціальність і йде на контрактну форму навчання - державі від цього збитків нема. У нас багато людей з дипломами, а фахівців - мало. То тільки В СРСР наявність диплома гарантувала роботу і освіту вищу мали не так багато відсотків населення(не було контрактників), а зараз багато людей йдуть у виші. щоб, за їх словами, "мати корочку", а не знання. А з "корочкою" вони не потрібні ніде - хто має знання - прекрасно влаштовується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus