USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині піклуються про ліквідаторів аварії на ЧАЕС

26 Квітня 2013 17:00
74 мільйони гривень виділять на допомогу та оздоровлення постраждалих від аварії на ЧАЕС цього року.

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Сергій Ющак сьогодні зустрілися із активом чорнобильських районних громадських організацій.

«Багато горя та втрат завдав Чорнобиль нашому народові. Ми усвідомлюємо, що влада не у повній мірі допомагає чорнобильцям, однак цим людям - посилена увага», - сказав Борис Клімчук.

Як розповів Сергій Ющак, цьогоріч кошти держави на соціальні програми чорнобильцям будуть не менші ніж торік, а це – 74 мільйони гривень. У 2012 році 35 ліквідаторів забезпечили житлом, придбаним коштами держави. Окрім того, вперше за 8 років, торік сім‘ям постраждалих громадян відшкодували кошти за самостійно придбане та збудоване помешкання. Таким чином, у 2012 році 43 родини отримали власне житло за бюджетні ресурси.

У 2012 році майже 6,5 тисячі чорнобильців пролікувались чи оздоровились у 56 санаторно-курортних закладах України. Торік вперше з обласного бюджету виділили кошти на оздоровлення у місцевих санаторіях. Таку практику продовжать і цьогоріч.

Голова облдержадміністрації насамперед подякував ліквідаторам за їх подвиг і героїзм та вручив 10 ліквідаторам від обласного благодійного фонду «Рідна Волинь» матеріальну допомогу.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus