USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині побудують нові теплоелектростанції

9 Лютого 2013 14:22
Дві теплоелектростанції будуватимуть у Ковелі та Любомлі, а також модернізують окремі котельні в обласному центрі Волині.

Про це повідомили 8 лютого в Волинській обласні раді представники державного підприємства «Грін Енерго».

Державне підприємство «Грін Енерго» у 2012 році отримало техніко-економічне обґрунтування під складову проекту «Енергія природи» яким передбачено модернізування існуючих та побудова нових теплоелектростанцій, що працюватимуть на біомасі.

Організатори проекту пропонують перехід на так звану «зелену енергетику». В Ратнівському, Ковельському, Любомльському та Любешівському районах планують вирощувати енергетичну лозу.

Стратегічний енергетичний ресурс має чимало переваг, кажуть фахівці, вербові дерева добре ростуть на непридатних для сільського господарства землях, очищують їх, і є чи не найекономнішим та найтеплішим видом альтернативного палива.

За словами організаторів проекту, розміщення теплоелектростанцій в передмісті – безпечне для населення, тим більше, що викидів від згорання енергетичної лози тричі менше, ніж від згорання газу. Такі станції активно працюють в Центральній Європі та США.

В рамках проекту буде залучено 180 робітників, що створить нові робочі місця в районах, де зайнятість населення низька. ТЕС працюватиме в автоматичному режимі, тому обслуговуватимуть її лише 4 особи в зміну. Основна кількість волинян залучатиметься на вирощування лози.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus