USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині полюють на поширювачів дитячої порнографії

2 Листопада 2013 14:14
Боротися із поширенням дитячої порнографії в області, організації місць розпусти розпочала волинська міліція.

28 жовтня в області розпочався підготовчий етап цільового оперативно-профілактичного заходу під умовною назвою «Павутина». Ця операція вказує на поширення випадків створення різноманітних «фірм», які під виглядом організації турів, дитячих розважальних клубів тощо, займаються утриманням місць розпусти, створюють он-лайн порностудії, розбещують неповнолітніх, створюють умови в державі для секс-туризму іноземців із метою зйомок дитячої порнографії та подальшого її розповсюдження через систему Інтернет.
Тому для активізації оперативно-розшукових заходів щодо протидії організованій злочинності, виявлення та документування членів злочинних груп та окремих осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження забороненого контенту, а також забезпечення моніторингу відкритих телекомунікаційних мережі з метою очищення інформаційної системи Інтернет від ресурсів, через які здійснюється розповсюдження таких матеріалів, проводиться цільовий оперативно-профілактичний захід під умовною назвою «Павутина», - інформує прес-служба волинської міліції.
Нагадуємо: згідно зі статею 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України, передбачено відповідальність від штрафу до дванадцяти років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вова Показати IP 2 Листопада 2013 21:03
скажіть, будь-ласка, де це ви відрили, що за 301 ст. передбачене покарання "до 12 років позбавлення волі"??? за вбивство не завжди скільки дають. наскільки я знаю - максимальне покарання за цією статею - 7 років, ч3.
Вова Показати IP 2 Листопада 2013 21:04
Стаття 301. Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів 1. Ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або Їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі па строк д& трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження. 2. Ті самі дії, вчинені щодо кінота відеопродукціі, комп'ютерних програм порнографічного характеру, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру,- караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією порнографічної кінота відеопродукції, засобів н виготовлення і демонстрування. 3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, а також примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кінота відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного ' характеру,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кінота відеопродукції, комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus