USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині презентували відреставровані раритети

1 Квітня 2011 09:26
За останні 15 років було відреставровані понад 150 музейних предметів, віднайдених на Волині, з яких 75 ікон.
Презентація окремих із них відбулася у Волинському краєзнавчому музеї, - повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
Це, зокрема, твори іконопису, живопису, декоративної різьби і скульптури, книги, документи, кераміка й порцеляна, художній метал.
Реставрацію здійснювали співробітники Національного науково-дослідного реставраційного центру України і Національної Академії образотворчого мистецтва і архітектури.
На особливу увагу заслуговує ікона «Розп’яття» XVIII століття з унікальною для Волині іконографічною схемою, запозиченою із західноєвропейського живопису: ангели, які збирають кров з ран Ісуса Христа.
Також після реставрації чекає на додаткове наукове дослідження ікона з зображенням католицького святого, ймовірно, Франциска Ассизського, засновника ордену францисканців, у чернечому вбранні, який тримає в руках хрест розп’яття.
На звороті ікони є залишки іншого сюжету і напис, можливо, з ім’ям автора.
Одна з реставрованих робіт – портрет розміром 2,4 х 1,2 метра – може стати справжньою сенсацією, кажуть науковці.
У нижній його частині справа відкрилась дата: 1650 або 1680 і літери «АФАНА». Можливо, це портрет Афанасія Пузини, Луцького православного єпископа (1638-1653).
Наразі розпочато реставрацію комплексу давніх документів на пергаменті XVI-XVII століття.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus