USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині «розвелися» шахраї-псевдоміліціонери

16 Травня 2013 14:40
Зловмисники телефонують волинянам та, представляючись правоохоронцями, пропонують за певну суму вирішити питання непритягнення рідних людей до відповідальності за скоєння того чи іншого кримінального правопорушення.

Про це правоохоронці постійно інформують громадськість через ЗМІ, однак і досі на гачок пройдисвітів потрапляють довірливі волиняни. Почувши про те, що син (як варіант – брат, племінник абохто) втрапив у халепу, люди відразу пристають на всі умови шахраїв, аби тільки допомогти їм, - повідомляють у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Наляканий постраждалий робить усе, що йому наказують: як правило, перераховує певну кількість грошей і лише після цього телефонує до нібито затриманого.

Якщо ви отримуєте подібні дзвінки, у жодному випадку не переказуйте і не передавайте нікому гроші. Насамперед зателефонуйте людині, яка нібито потрапила в біду, та повідомте про цей факт працівникам міліції.

Цьогоріч в Луцьку зареєстровано більше десятка таких кримінальних правопорушень. При цьому суми, які спритники видурюють у громадян, чималі: від трьох до п’яти тисяч гривень.

Працівники органів внутрішніх справ наголошують: найкращий метод боротьби з правопорушеннями – попередження злочину. Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, одразу повідомте за телефоном 102. Тільки у такому випадку правоохоронці зможуть за гарячими слідами затримати зловмисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus