USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині забруднення води у 110 разів перевищує норму

18 Липня 2013 16:51
У волинянина в колодязі - майже як у вигрібній ямі. Хоча санепідемслужба цього «не помітила», - інформує Четверта влада.

У селі Великий Курінь Любешівського району посадові особи Держсанепідемслужби в області сфальсифікували результати перевірки води на забруднення, яка, з'ясували пізніше,у 110 разів перевищує норму.
Річ у тім, що лабораторне дослідження проби води, згідно з офіційними документами, відповідає «Гігієнічним вимогам до води питної, призначеної для споживання людиною». Тобто, санепідеміологи не визнали забруднення води вказаного шахтного колодязя.
Не погоджуючись із таким висновком Маневицького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби в області, заявник звернувся до Державного підприємства «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» з заявою про проведення відповідних випробувань.
У протоколі випробувань зразків продукції вказано, що мікробіологічні показники перевищують допустимі норми за стандартом більше, ніж у 110 разів.

Каналізацію збудували самовільно

Мешканець села Василь Смокович звернувся зі скаргою до представників однієї з політичних сил із тим, що на сусідній із його садибою ділянці зведено каналізаційний колодязь. Відстійник знаходиться близько його особистого колодязя, тобто, на відстані 9 метрів.

На думку невдоволеного селянина, каналізацію самовільно, без його згоди, як сусіда, без погодження з санстанцією, лучанин Віталій Ковтуненко збудували з порушенням норм санітарної гігієни. Крім того, він розмістив каналізацію на земельній ділянці, що йому не належить, а є власністю Віри Смокович.

З приводу правомірності спорудження каналізації заявник звернувся до головного державного санітарного лікаря Любешівського району Богдан Юрчик. Внаслідок перевірки, санепідеміолог підтвердив факт порушення санітарних норм і вказав, що відстань від шахтного колодязя до дворової вбиральні не повинна бути меншою 20 метрів.

Користувачів каналізації зобов’язали усунути порушення, герметизувати каналізаційний колодязь та облаштувати відповідні труби. Проте, як йдеться у повідомленні, Любешівську санепідстанцію реорганізували, а вимоги скаржника не виконали.

ЧИТАТИ ЩЕ: Питна вода у Луцьку – безпечна для споживання
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 18 Липня 2013 17:08
"посадові особи Держсанепідемслужби в області сфальсифікували результати перевірки води на забруднення, яка, з'ясували пізніше,у 110 разів перевищує норму". Щось не можу зрозуміти, про що стаття і яка назва статті.
Александр Показати IP 18 Липня 2013 18:28
А если озаглавить статью "Путин отравил питьевую воду на Волыни", то кликов на нее будет еще больше.
Лучанин Показати IP 21 Липня 2013 10:38
Це суддя Ковтуненко, відомий хабарник і махінатор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus