USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині відкрилася лісова школа. ФОТО

21 Березня 2011 12:41
На Волині у приміщенні Маневицького лісництва відкрили учнівське лісництво.
Воно з'явилося після того, як Маневицьке лісове господарство звернулося до освітян району з проханням створити у зоні діяльності держлісгоспу кілька учнівських лісництв. Про це повідомили у прес-службі обласного управління лісомисливського господарства.
Були створені учнівські лісництва в Оконській загальноосвітній школі та для шкіл селища Маневичі на базі Маневицької загальноосвітньої школи №1.
Клас для занять учнівського лісництва при Маневицькому лісництві допомогли оформити приладдям та наочною агітацією лісівники ДП «Маневицьке ЛГ», яке очолює Зіновій Колісник.
Зараз Маневицький держлісгосп готує ще один учнівський лісівничий клас на базі Оконського лісництва, де будуть займатися юні лісівники Оконської ЗОШ І-ІІІ ступенів. У лісомисливському господарстві запевняють: юні лісівники вибирають у майбутньому лісівничу спеціальність, вступають у коледжі та університети лісівничого профілю й по їх закінченні повертаються на роботу у державні лісопідприємства.
Донедавна робота учнівських лісництв Маневиччини була перервана забороною діяльності, у зв’язку з Чорнобильською катастрофою. Ліси мали радіоактивний фон, тому й було обмежено навчально-освітню роботу.
Довідково:
Перші шкільні лісництва на Волині були створені у 1968 році – Цуманське Ківерцівського району, Губинське Локачинського. У 1993 році більшість учнівських об’єднань відновили свою діяльність. До 2003 року в області їх працювало 16.
Сьогодні на Волині налічується 38 учнівських лісництв та ланок юних лісівників, що охоплюють 1200 школярів.
Серед кращих – Губинське Локачинського району, Цуманське Ківерцівського району, Колківське Маневицького району, Боголюбське Луцького, Устилузьке Володимир-Волинського, Кортеліське Ратнівського, а також Шацького району.
Координує роботу учнівських лісництв Волинський еколого-натуралістичний центр, підтримку надає Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства та його держлісгоспи.
У 2009 році за активну участь із вивчення сучасних технологій вирощування лісових культур та втілення своїх знань на практиці під час Всеукраїнської акції «Ліси для нащадків» нагороджено грамотами Національного еколого-натуралістичного центру членів шкільних лісництв Боголюбської ЗОШ І–ІІІ ступенів Луцького району, Берестянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ківерцівського району, Колківського шкільного лісництва Маневицького ЦТДЮ, Підберезівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Горохівського району.
Керівникам цих учнівських обєднань оголошена подяка Національного еколого–натуралістичного центру за вагомий особистий внесок у збереженні та відновленні лісів.
У 2008 році на ІІ Всеукраїнському зльоті у місті Суми команда, до складу якої входили члени Боголюбського, Турійського та Колківського учнівських лісництв, виборола почесне друге місце.
На ІІІ Всеукраїнському зльоті у 2009 році у місті Ровному волинська команда знову зайняла другу сходинку.
2010 року на базі Шацького лісового коледжу відбувся обласний зліт 15 кращих учнівських об’єднань.
Члени журі визначили краще учнівське лісництво, яким стало Губинське учнівське лісництво. Вони й представляли Волинь у Чернівцях на Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв, де здобули друге місце.
Юних науковців на зльоті представляла член Скулинського учнівського лісництва і також посіла друге місце у захисті наукових робіт.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Х-фактор Показати IP 21 Березня 2011 15:18
Заберіть романюка керувати учнівським лісгспом - ліснику за освітою там саме місце. Спасіть Луцьк від загибелі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus