USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинь очікує понад 55 млн із держбюджету на Нову українську школу

8 Липня 2021 14:19
На Волині очікують освітню субвенцію з державного бюджету в розмірі понад 55 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради.

Як інформував директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк, постановою Кабінету Міністрів від 17.05.2021 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2021 році» для області виділена субвенція в розмірі 55,384 мільйона гривень.

«За пропозиціями управління освіти проведено розподіл по школах області на суму 51,195 мільйона гривень. На обласний бюджет передбачена сума 4,189 мільйона гривень. Також передбачене співфінансування з обласного бюджету на закупівлю засобів навчання та обладнання навчальних кабінетів початкової школи. Ця сума становить 319 тисяч гривень – це 70% відповідних видатків. 30% (136,8 тисячі гривень) пропонується співфінансування за рахунок економії на продукти харчування», – сказав він.

Освітню субвенцію на Волині пропонують розподілити на:

- закупівлю засобів навчання, обладнання та сучасних меблів для навчальних кабінетів початкової школи – 37,635 мільйона гривень;

- закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів, засобів навчання, зокрема навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою, у тому числі їх електронних версій та з аудіосупроводом, – 1,085 мільйона гривень;

- підвищення кваліфікації педагогів та проведення супервізії – 16,664 мільйона гривень.

Заступниця керівника управління освіти та науки ОДА Тетяна Соломіна наголосила, що область дуже очікує на цю субвенцію, адже закупівлі здійснюють органи місцевого самоврядування: «Хотілося б цей процес уже розпочати».

«Наше спільне завдання – аби 1 вересня діти початкових класів пішли до шкіл і мали меблі, комп’ютерну техніку і все інше», – наголосив голова комісії, депутат Орест Маховський.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus