USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині вшанували в’язнів концтаборів. ФОТО

11 Квітня 2011 17:47
На меморіалі слави у Луцьку відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня звільнення в’язнів фашистських концтаборів.
Перед початком зустрічі учасники заспівали військову пісню «Бухенвальдський набат», а пам'ять загиблих у концтаборах вшанували хвилиною навчання. Про це повідомили у прес-служба ОДА
З вітальними словом звернулися представники місцевої влади та члени обласного відділення Української спілки в’язнів – жертв нацизму.
Заступник голови ОДА – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Ющик пообіцяв, що влада у міру можливого робитиме все для того, аби ветерани відчували себе захищеними у незалежній Україні.
Трьом активістам обласного відділення Української спілки в’язнів – жертв нацизму він вручив цінні подарунки, а від імені голови облдержадміністрації передав організації мобільний телефон.
Цього дня у бібліотечних установах організовані виставки літератури, у загальноосвітніх навчальних закладах міста – проведені тематичні вечори, уроки пам’яті, зустрічі з колишніми в’язнями фашистських концтаборів та інші виховні заходи.
Довідково:
Щороку 11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів за рішенням Організації Об’єднаних Націй.
У цей день 1945 року в’язні Бухенвальду підняли збройне повстання проти гітлерівців. Завдяки самим в’язням вдалося визволити концтабір Бухенвальд. У той час в таборі під гнітом гітлерівців перебували десятки тисяч в’язнів з 18 країн Європи.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus