USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині в’язнів-підлітків перевірили на знання мови. ФОТО

18 Листопада 2013 12:21
Для вихованців Ковельської виховної колонії вчителі школи разом із учнями підготували історико-літературний монтаж. Про це повідомили у УДПтС України у Волинській області.

Як йдеться у повідомленні, нещодавно в колонії відбувся тематичний захід приурочений Дню української мови і писемності. Щороку в Україні на державному рівні відзначається це свято, котре об’єднує українців усього світу із спільним корінням, історією, мовою, культурою і традиціями.

В Ковельській виховній колонії також відбувся ряд заходів з приводу відзначення Дня писемності. Учні 11-их класів написали загально-український радіодиктант разом із Валентиною Андрощук і, таким чином, випробували свої знання рідної мови.

Вчителі загальноосвітньої школи, що функціонує у колонії, Марія Григола та Валентина Андрощук Провели для учнів лекцію про видатних українських письменників та цікаві факти з їхнього життя. Під час заходу здійснилио екскурс в історію української писемності, а також учні школи читали вірші про визначних українських письменників.

До заходу була випущена загально-шкільна стінгазета. У фойє ІІ поверху в літературному куточку Лесі Українки була створена літературна виставка.

Довідки. свято встановлено 9 листопада1997 року. Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus