USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині виробляють бразильський цукор

3 Серпня 2011 17:21
Горохівський цукровий завод водночас із підготовкою до переробки цукрових буряків урожаю 2011 року виготовляє цукор із бразильської сировини.
«Виготовляємо ми його з цукру-сирцю, який постачають з Бразилії нашому заводу, згідно з квотою, встановленою Кабміном України, – розповів голова правління ВАТ «Горохівський цукровий завод» Анатолій Притулюк. Про це пише Вісник + К.
За його словами, на 26 липня вже вироблено 32 тисячі тонн білого цукру, який за своїми якостями такий же, як із буряків.
Щодо майбутнього сезону на заводі, то, як розповів головний інженер Олександр Чайковський, його передбачається розпочати в третій декаді вересня.
У Горохівському районі збільшуються площі цукристих: якщо торік вони вирощувалися на 2870 гектарах, то цьогоріч – на 4786.
Відтак завод передбачає збільшити заготівлю цукрових буряків до 280-300 тисяч тонн.
Для більш оперативного прийому сировини нарощуються потужності на буряко-пункті. Крім того, використовуватиметься швидке вивантаження великогабаритних автомобілів, які перевозитимуть по 30-40 тонн цукрових буряків.
Планується, що завод працюватиме на повну потужність, перероблятиме щодоби 4,5 тисячі тонн сировини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2011 23:28
Все так, тільки трошечки не так... Купляєш зараз той цукор по ціні звичайного від 9 грн і вище, а в чай замість 2 ложечок тепер треба класти 4 і ще не солодкий.
VSC Показати IP 4 Серпня 2011 10:08
Не "виробляють бразильський цукор", а "переробляють бразильський цукор". Как говорится, почувствуйте разницу. Для любителей "2 ложечек в чай" объясняю, перейдите на весовой способ измерения дозы сахара-песка для чая. Сахар из тростника имеет меньший насыпной вес, из-за более крупного кристалла. Содержание сахарозы в сахаре-песке 99,75 согласно ДСТУ.
DIMON Показати IP 4 Серпня 2011 11:03
Так це правда...Я 2 роки працював на цьому заводі.Купляють за копійки в Бразилії сирець женуть до нас ще раз переварюють і фасують як наш буряковий цукор...І косять на цому бабло...А працівникам по два місяці зарплати не дають...Незнаю як там зараз але раніше було так...
VSC до DIMON Показати IP 4 Серпня 2011 12:16
Слышь, знаток-сахарник, сахар никогда не переваривают. Его расклеровывают, потом сироп очищают и варят продукт с более высоким содержанием сахарозы. "Знаток! Убивать надо таких знатоков." (С)
DIMON до VSC Показати IP 4 Серпня 2011 13:40
Ага! Тільки не "с более высоким содержанием сахарозы".А з боліє високим содіржанієм вапна ! для більшої ваги! А на рахунок убівать-пішов(ла) ти .....!
VSC до DIMON Показати IP 4 Серпня 2011 14:43
Ты кем там работал? Грузчиком в сахарном складе или дворником?
DIMON до VSC Показати IP 4 Серпня 2011 20:04
Не важливо ким я там працював але всю цю кухню знаю...
VSC до DIMON Показати IP 5 Серпня 2011 10:58
Любой работник, знающий технологический процесс, такого бреда нести не будет.
Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 12:52
...Значить не купуйте Горохівського цукру, а "Солодко" хіба не те саме? Аганлогічне!!! Купуйте мед чи природній цукор, тобто коричневий,він коштує 40грн. пачечка, проте його вистачає як і пачечки "Солодко", адже там достатньо 1 ложечки для чаю,а не 2-3!!! І він корисний!!! А не віддаємо наші важко зароблені кошти для не відомо кого та збагачуємо нашу "еліту"!!!!
VSC до Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 15:18
Блин, какой дурак вас просветил, что коричневый сахар "природный"??? Этот хитрый ход маркетологи применили еще в далеких 80-х. Успешно развели америкосов и европейцев, сейчас разводят украинцев. Этот сахар более дешевый в производстве, он меньше очищен чем белый, в нем ниже содержание сахарозы. Как он может быть слаще? Слаще он может быть в одном случае, если он будет содержать синтетические заменители сахарозы.
гость Показати IP 4 Серпня 2011 19:55
розкажіть щось про сіль про цукор вже досить дякую що розказали трохи про цукерман багато взнав цікавого дякую дімону хоть він і дворніком працював на цукровому заводі .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus