USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині вишили частину рушника єднання. ФОТО

25 Липня 2011 16:42
Вишитий червоно-чорними нитками рушник чотирьох волинських майстринь 25 липня приєднали до 62-метрового рушника вишивальниць з 22 областей України в рамках проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом».

Акція відбулася 25 липня у Волинському обласному краєзнавчому музеї. Організатори дійства з серпня 2010 року вже об’їздили 22 області України. Кожен район, долучаючись до дійства, приєднував рушник, який мав символіку, візерунки і кольори, традиційні для його регіону.

Організатор і автор проекту Світлана Кучеренко каже, що початком рушника єднання стало невелике 60-сантиметрове полотно, яке вишили монахи Свято-Успенської лаври, що у місті Святогірськ Донецької області.

Відтоді кожна область, куди привозили рушник, приєднувала до нього власний. Нині «рушник єднання» має довжину у понад 62 метри.

До слова, під час проекту організаторів супроводжує і копія Святогірської ікони Божої Матері, яку також надали монахи лаври.


Наступним етапом акції стане презентація всеукраїнського полотна європейським країнам в рамках футбольного чемпіонату «Євро-2012».

На створенням волинського рушника працювало чотири майстрині з області Оксана Пузняк, Галина Головченко, Валентина Карпюк та Мирослава Тимощук. Власне, вишивала його Оксана Пузняк, а решта учасниць працювали над композицією візерунку, підбирали символіку, спосіб виконання. Робота зайняла у майстринь місяць.


«Ми намагалися передати ті знаки оберегу на рушнику, аби вони охороняли не лише Волинь, а й усю Україну», - каже Пузняк.





























Підтримати акцію в музей прийшли представники духовенства, заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв, радник голови облради Анатолій Бубенщиков, секретар Луцької ради Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus