USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині захоронили останки бійців Червоної армії

22 Серпня 2011 10:10
У місті Ківерці на Волині урочисто перепоховали останки чотирьох бійців Червоної армії, котрих виявили в лісі поблизу Дачного члени військово-історичної групи «Азимут».
Заупокійне богослужіння здійснив благочинний цього округу митрофорний протоієрей Олександр Кондратюк. Про це повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ із посиланням на газету «Вільним шляхом».
На місце загибелі воїнів натрапили випадково, під час прогулянки в лісі.
Увагу відпочиваючих привернув невеличкий горбик, де із землі виднілося щось металеве.
Пошуковці з «Азимуту» розпочали роботи з розчищення шару ґрунту. Виявилося, що 60-сантиментровим шаром грунту було присипано залишки чотирьох людських тіл.
Супутні військові атрибути, серед яких солдатський казанок, єдина (!) капсула з інформацією про одного із загиблих, були знайдені поруч з людськими тілами. Це дозволило зробити припущення, що це бійці-червоноармійці.
Про це свідчив також і запис у капсулі, який зберігся у хорошому стані, незважаючи на часовий відрізок у сім десятиліть.
Під час мітингу голова райдержадміністрації Леонтій Кричкевич зауважив, що на Ківерцівщині нещодавно уже тричі було зорганізовано урочисте перепоховання бійців Червоної Армії, загиблих у роки Другої світової війни, місце загибелі котрих залишалося досі невідомим.
Торік, напередодні Дня Незалежності, у Цумані було поховано дев’ятьох червоноармійців, а 22 червня нинішнього року, у День скорботи, – в Башликах і 21 липня – у Ківерцях, на Меморіалі Слави, відправлено заупокійну службу за загиблими у роки війни невідомими солдатами.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus