USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині зникнуть вивіски «Клініка»?

25 Вересня 2013 17:50
Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації суб’єктам господарювання щодо законності розміщення напису «Клініка» на фасадах приміщень, - інформують у прес-службі АМКУ області.

Під час здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції територіальним відділенням виявлено на фасадах приміщень міст Луцька та Ковеля, розміщення вивісок: «КЛІНІКА ТЕХНОЛОГІЇ ЗДОРОВ’Я», «СТОМАТОЛОГІЧНА КЛІНІКА» тощо.

Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації суб’єктам господарювання про вжиття заходів щодо запобігання дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як зазначив голова територіального відділення Віктор Гупало, при наданні рекомендацій суб’єктам господарювання: «Необхідно припинити порушення – змінити текст вивіски, якщо заклад не є клінічним - вислів «клініка» у назві установи може привести споживача до думки, що дана установа має найбільш професійний рівень персоналу та якість надання послуг. Такі дії суб’єктів господарювання у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих (розміщення напису «Клініка») відомостей, що можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) послуг цих суб’єктів господарювання, містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції передбаченого за статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», шляхом поширення інформації, що вводить в оману».

Згідно з Наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров’я» із змінами, визначено, що лише лікувально-профілактичні заклади (лікарні, пологові будинки та інші), що входять до складу науково-дослідних закладів або підпорядковані медичним науково-дослідним закладам, називаються клініками.

Також, клінічним є лікувально-профілактичний заклад охорони здоров’я, який не менше ніж на 50 відсотків використовується для розташування структурних наукових і навчальних підрозділів (кафедри, лабораторії та ін.) вищих медичних навчальних закладів III, IV рівнів акредитації, закладів післядипломної освіти, науково-дослідних інститутів і спільної роботи із забезпечення лікувально-діагностичного процесу, підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації медичних кадрів та проведення і впровадження в практику медичних наукових досліджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus