USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Запоріжжі встановили пам’ятник Леніну

23 Квітня 2011 15:21
У Запорізькій області в день 141-х роковин з дня народження Леніна за кошти місцевої організації КПУ відкрили новий пам’ятник «вождеві світового пролетаріату».

Як інформує Радіо Свобода, пам’ятник Леніну встановили 22 квітня в селі Новослободка Запорізького району.

«Рішення про встановлення пам’ятника Леніну ухвалила сільська громада», – сказав секретар Запорізького обкому Комуністичної партії України Олексій Бабурін.

Жителі села Новослободка, які прийшли на мітинг, також повідомили, що рішення про встановлення нового пам’ятника ухвалювалося на сесії, але відзначили, що кошти на створення й встановлення пам’ятника ні жителі села, ні сільрада не виділяли: все було зроблено коштом КПУ.

У яку суму обійшлася поява скульптури місцевим комуністам, представники Запорізького обкому КПУ не повідомляють.

Припущення про те, поява пам’ятника Леніну може викликати наслідки аналогічні тим, що мали місце через встановлення пам’ятника Йосипу Сталіну, також офіційно запорізькими комуністами не коментуються.

Навесні 2010 року за ініціативою Запорізького обкому КПУ в Запоріжжі було встановлено пам’ятник Сталіну, якому спочатку відпиляли голову, а відтак – у новорічну ніч – пам’ятник було підірвано. У відпилянні голови звинувачують членів ВО «Тризуб», проти яких порушену кримінальну справу. Виконавців вибуху пам’ятника Сталіну наразі не встановлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Махно Показати IP 23 Квітня 2011 15:41
В том селе память у всех отшибло?
овруч Показати IP 3 Лютого 2014 12:17
Капитализм - прошлое Украины, социализм - это будущее. Ленин переживет фашистов с майдана в умах миллионов людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus