USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

НАБУ відкрило провадження на інженерів «мосту Кличка»

23 Липня 2019 15:18
Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження щодо скляного «мосту Кличка». Відомство підозрює працівників КП Інженерний центр (виконавчий орган КМДА) в розтраті коштів або перевищенні службових повноважень.

Про це повідомляє UBR.ua з посиланням на Bihus.info.

«Комунальне підприємство не проводило архітектурний конкурс, незважаючи на вимоги законодавства. Справу відкрили за заявою юристів проекту Тисни», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що якщо НАБУ доведе свою правоту, працівникам КП Інженерний центр може загрожувати позбавлення волі від 7 до 12 років, включно з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певними видами діяльності на термін до 3-х років з конфіскацією майна.

Раніше журналісти з’ясували, що новий пішохідно-велосипедний міст між парками Хрещатий і Володимирська гірка в Києві побудували з безліччю порушень законодавства. Наприклад, архітектурна інспекція дала дозвіл на будівництво, хоча у замовника не було всіх документів. Або, наприклад, вже після отримання розміщення проект був замінений, внаслідок чого вартість зросла на 100 мільйонів гривень.

Також журналісти звернули увагу, що архітектурний конкурс на проект мосту так і не відбувся, а замовлення віддали пов’язаній зі столичним мером фірмі.

Нагадаємо, у травні, через добу після відкриття мосту, на ньому тріснуло скло оглядового майданчика. Згодом на ньому помітили нову тріщину. Цього разу пошкодження були знайдені не на склі, а біля основи одного з огороджень. Також значно ослабли троси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
2 дебіла єто сіла Показати IP 23 Липня 2019 16:11
Відсутність самокритики як 1 із проявів відсталості..
Навуходоносор Показати IP 23 Липня 2019 19:48
Идею моста нагло украли у швейцарцев, чем вызвали очередной отток инвесторов из страны. Да еще и построили так, что уже несколько раз треснул! С этим мостом страна расписалась в собственном бессилии против "кличкоизма", то-есть в полном отсутствии профессионалов в инженерии. А Зе недавно заявил о возможности проведения Олимпийских Игр в стране! Кто построит это все?!!
Да до Навуходоносор Показати IP 23 Липня 2019 22:00
и янык тоже собирался провести олимпиаду! и что -.все у него чики-пики!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus